Scanpix

Tror norske klubber henter permitterte spillere: – Kan få et overgangsrush

Tror norske klubber henter permitterte spillere: – Kan få et overgangsrush

Mjøndalen-trener Vegard Hansen blir ikke overrasket om norske klubber velger å hente permitterte spillere.

De fleste Eliteserie- og OBOS-liga-klubbene har valgt å permittere spillere den siste uken, noe som i teorien betyr at disse spillerne har rett til å finne seg en ny klubb etter to uker.

Samtidig som flere har ytret at permitterte spillere må vise lojalitet mot sin egen klubb, forventer Hansen at det vil komme overganger.

– Jeg synes vinden blåser litt i en annen retning, og det virker som at enkelte nå prøver å legitimere muligheten for å gå, uttalte Vegard Hansen da han gjestet Indre bane i karantene.

Forstår spillerne

Vegard Hansen er tydelig på at han heller ikke blir overrasket om norske klubber henter spillere i permisjon.

– Jeg er helt overbevist om at utenlandske klubber og agenter følger med på det norske markedet. Samtidig er jeg heller ikke helt sikker på at norske klubber ikke kommer til å hente permitterte spillere fra andre klubber i Norge, sier han, og presiserer samtidig at Mjøndalen ikke ønsker å gjøre dette.

– Vi vil ikke hente spillere som er permittert i andre klubber i Norge. Det kan jeg si sikkert, svarer han bastant.

Men han har likevel forståelse for at enkelte spillere føler seg nødt til å se etter ny arbeidsgiver.

– Er man permittert og har problemer med økonomien må man kanskje se andre steder. Det er veldig mange aspekter her, blant annet utenlandske spillere som ennå ikke har krav på støtte fra det offentlige og spillere som tjener så lite at de ikke får noe.

– Kan få et rush

Vegard Hansen tror at vi fort kan bli vitne til en dominoeffekt.

– Går først én spiller, kan vi få et rush av andre. Det kan være spillere er forbanna og sure på klubbene sine, eller som er misfornøyde med å bli permitterte nå. Og vi har også agenter som står bak og pusher. Så jeg tror det kommer overganger, sier Mjøndalen-treneren.

I utgangspunktet stenger det norske overgangsvinduet onsdag 1.april, altså om under en uke. NFF har derimot sagt at de ønsker å flytte på vinduets siste dag, og har bedt om godkjennelse fra FIFA.

Sett denne?

Video - Indre bane i karantene: Inge André Olsens elleville historier fra 22 år i Stabæk

01:20:07