• Se Sandefjord - Vålerenga på EurosportNorge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Før Vålerenga møter Sandefjord på bortebane i den 21. Eliteserierunden ligger Oslo-laget på 4. plass på tabellen.
Fagermos menn er i aller høyeste grad med i medaljekampen når de har ti kamper igjen å spille, og kjemper mot både Molde, Rosenborg, Odd og Kristiansund om de to medaljeplassene bak Bodø/Glimt.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Men, hvis Vålerenga går på et tap mot et antatt svakere Sandefjord, tror Dag-Eilev Fagermo at det bllir tøft å skulle ende opp som et av lagene som står igjen med medalje til slutt.
– Det er en viktig kamp, skal vi være med i medaljekampen så må vi vinne, tror jeg, sier Fagermo til Eurosport.
Vålerenga slo Sandefjord, som ligger på 12. plass før denne runden, på hjemmebane sist lagene møttes, men har slitt når de ikke har spilt på eget gress den siste tiden. Faktisk har ikke laget vunnet en bortekamp siden 1. august.
Det tror Vålerenga-treneren må endre seg, hvis de skal avslutte sesongen som en del av topp tre.
– Det er nok ikke sånn at vi kan avgi poeng i så mange flere kamper nå. Så lenge det er så tett og jevnt, Molde og Rosenborg er jo der, Odd og Kristiansund, så vi er ganske mange som slåss om de to medaljene, derfor tror jeg at vi må vinne flesteparten av de 10 kampene som er igjen, sier Fagermo.
Fredag slo Molde Bodø/Glimt og sørget for at serielederen gikk på sesongens første tap. Det kan vise seg å være viktig når kampen om medaljene skal avgjøres.
Samtidig har Kristiansund, som ligger et poeng bak Vålerenga, et tøft kampprogram framover . De møter alle de fire beste lagene så langt i Eliteserien på rekke og rad, inkludert Vålerenga.
Det kan altså bli svært jevnt mellom de medaljejagende lagene i serieinnspurten. Derfor tror Vålerengas hovedtrener at laget må ha bortimot full uttelling, dersom de skal kunne feire medalje når sesongen er slutt.
– Jeg tror vi må vinne flere kamper for å passere Molde og Rosenborg til slutt. Vi var ikke gode nok mot Mjøndalen sist, selv om vi vant, så vi må få opp kvaliteten i laget vårt for å slå Sandefjord, sier Fagermo.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09