• Toppkamp lørdag: Molde - Viking, lørdag 18:00 på MAX og Discovery+
Den tidligere Eliteserie-kjenningen Daouda Bamba er ferdig i tyrkiske Altay, etter at kontrakten ble terminert i slutten av april.
Bamba kom fra Brann til Altay i fjor sommer og skrev da en toårskontrakt med tyrkerne, men nå er kontrakten kansellert ettersom klubben ikke har betalt ham lønn de siste månedene. Derfor gikk spissen selv til det skrittet om å avslutte kontrakten.
Eliteserien
Høydramatiske sluttminutter i Skien da Odd slo Glimt
17 TIMER SIDEN
– De skylder ham lønn. Det var han som hadde et ønske om det. Vi sendte et varsel og det er vi som har tatt initiativ til det. Når de skylder ham mer enn to måneder med lønn, kan vi ta i bruk slike virkemidler. Selv om kontrakten er kansellert, er dette penger han vil få til slutt, sier Bambas agent Ole Petter Drevland til Discovery.
– Hva er veien videre for Bamba?
– Han har gjort det bra i Tyrkia og det er mange klubber som har meldt sin interesse, sier han, uten at han vil kommentere hvilke nasjoner klubbene er fra.
Ettersom overgangsvinduet er lukket har ikke Bamba og teamet rundt ham hastverk med å finne noen klubb. Men noen retur til Norge er lite sannsynlig på nåværende tidspunkt, for spilleren med en fortid fra Kongsvinger, Kristiansund og Brann.

Norsk statsborger

Verdt å merke seg er at Bamba har norsk statsborgerskap, i tillegg til sitt ivorianske. Det fikk han etter å ha bodd i Norge i syv år, fra han var 18 år. 27-åringen har i tillegg norsk samboer, og de to har også barn sammen.
Agent Drevland forteller til Discovery at de ikke har snakket sammen om en mulig Norge-retur.
– Det har ikke vært et tema nå, men det er han som bestemmer dette, meddeler Drevland.
Daouda Bamba plukket med seg 81 kamper for Brann sist han var i Norge. I 2020-sesongen leverte spissen ti mål og seks målgivende pasninger på 30 kamper, noe som var hans beste sesong i den røde trøya.
Mellom 2014 og 2018 spilte ivorianeren 118 kamper for Kristiansund, der han fikk sitt absolutte gjennombrudd i karrieren.

Tror ikke Bamba vender hjem

Discoverys fotballekspert Petter Bø Tosterud mener en Norge-retur for Bamba er lite trolig.
– Jeg tror ikke det. Lønnsnivået og kravet til Bamba er nok for høyt, men rent sportslig hadde han styrket flere lag. Det hadde vært en drøm for Kristiansund å få han tilbake dit, men jeg tror ikke det skjer, sier Tosterud.
Lokalavisen i Kristiansund, Tidens Krav, har forhørt seg med KBK om en mulig retur for helten fra Elfenbenkysten.
– Du skal aldri si aldri i fotball, men Dao har ikke stått på vår agenda, sier sportslig leder Terje Wiik til avisen.
Petter Bø Tosterud ser for seg at ivorianeren fortsetter utenfor Norges grenser.
– Det er naturlig at han prøver seg et annet sted i utlandet. En korttidsavtale i Norge kan muligens gå, men jeg tror ikke det skjer, meddeler eksperten.
Sett denne?

Euforisk Moe om gullplanen, straffen og Mannsverk: – Kvelden blir fantastisk

Eliteserien
Sen scoring sikret seieren for Jerv
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Terminerer kontrakten – klar for ny klubb
EN DAG SIDEN