• Eliteserien fortsetter i helgen! Lad opp til Sarpsborg 08 - Brann på ESN og discovery+ søndag fra klokken 17. Sikre deg tilgang her!
SARPSBORG (Eurosport.no):
– Vi skal ha mer fokus på å flytte laget litt lenger opp, og på den måten skape mer på motstanderens banehalvdel. Det skal være en tydeligere offensiv tilnærming, bestående av å spille lenger i angrep, være bedre i gjennvinningsfasen og i høyt press.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
18 TIMER SIDEN
Det sa Sarpsborg 08s ferske hovedtrener Lars Bohinen til Discovery da han fikk spørsmål om hva han ønsker å ta tak i umiddelbart i Solbyen. Søndag ble den tidligere landslagsspilleren presentert som ny hovedtrener i Sarpsborg, og drøye 18 timer etterpå var han på plass på treningsfeltet.
Se hele intervjuet med Lars Bohinen her. Saken fortsetter under videoen.

Dette er Bohinens Sarpsborg 08-plan: Åpner for formasjonsvri

– Ikke godt nok

Sarpsborg 08 åpnet sesongen med et bedagelig oppgjør mot Haugesund (0-0), før sarpingene spilte 1-1 borte mot Odd. Deretter tapte de for Kristiansund på Sarpsborg stadion (0-1), før oppturen endelig kom borte mot Tromsø (2-0).
Det har med andre ord vært en varierende start på sesongen for de blåhvite fra gamle Østfold fylke.
– Vi har scoret tre mål på fire kamper, og det er ikke godt nok. Jeg må score mer og laget må scoret mer, sier Jonathan Lindseth til Discovery.
Lindseth er toppscorer i Sarpsborg 08 med to mål så langt, og har ingen planer om å stoppe målfangsten med det første.
– Ja, det fortsetter. Jeg ønsker å score flere mål, men så må vi også ha flere målscorere, understreker Sarpsborg 08s nummer 11.
Ibrahima Koné er den eneste, utenom Jonathan Lindseth, som har funnet nettmaskene – attpåtil fra ellevemetersmerket.
– Lars (Bohinen) har allerede sagt at vi skal løfte spillet høyere opp i banen, fra vår banehalvdel over til motstanderens, så det kan fort hjelpe, sier Lindseth videre.
(Saken fortsetter under videoen).

Slo tilbake: – Viktig å se at Sarpsborg 08 er en av storklubbene i Norge nå

Vurderer to spisser

Sarpsborg 08 har fire rene spisser i troppen, men foreløpig har de kun hatt to av disse tilgjenglige for spill.
Ibrahima Koné, som ble hentet fra Haugesund før sesongen, har startet samtlige kamper på topp, i tillegg til at Steffen Lie Skålevik har kommet inn fra benken.
Mustafa Abdellaoue har vært borte fra fotballbanen siden september 2020, etter at han i en kamp mot Strømsgodset plukket opp en lei skade. I desember ble han, ifølge Sarpsborg Arbeiderblad, operert i minisken, samtidig som at det ble fjernet noe brusk som skapte ubehag i kneet.
– Slike operasjoner tar tid og det er nå snart et halvt år siden. Jeg føler det går i riktig retning, og nå blir det trening ett par dager i uken med lette treninger ute på banen, uttalte han til SA i et intervju i slutten av mai.
Discovery snakket også med Kristian Fardal Opseth tidligere denne uken – som er den fjerde rene spissen i 08-troppen. Den høyreiste 31-åringen fra Kaupanger nærmer seg omsider comeback i norsk fotball, etter at han for en måned siden ble opererert for det som viste seg å være lyskebrokk.
(Saken fortsetter under videoen).

På «hugget» under første Bohinen-trening: – Føltes litt som et amerikansk uttak

Sarpsborg 08 har til vane å spille 3-4-3 de siste årene, men med potensielt fire spisser i troppen, utelukker ikke Lars Bohinen å blande i formasjonsgryta.
– Jeg viderefører tre bak og 3-4-3, så får vi se om vi etter hver skal spille med to spisser istedenfor, for vi har egentlitg veldig mange gode spisser i troppen. Det kommer litt an på hvordan utviklingen går, men det er bare fint å ha flere strenger å spille på, sier han til Discovery, før han fortsetter:
– Klarer vi å kombinere 3-4-3 og 3-5-2, så hadde det vært bra.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25