Og MIF-trener Vegard Hansen går langt i å bekrefte at Mjøndalen ser på hva slags muligheter det gir laget rent taktisk.
– Vi har jo aldri vært redd for å prøve noe nytt i MIF. Det har vært med variert hell, men dette er en ny mulighet til å prøve noe nytt. At fem bytter er et virkemiddel som vi kan benytte oss av, det er jeg ganske sikker på. Men det tror jeg mange andre gjør også, forteller han til Eurosport.no.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tromsø med kruttsterk trepoenger på Åråsen
3 TIMER SIDEN
Han blir konfrontert med påstandene fra Joacim Jonsson i Indre bane som sa følgende:
– Vegard Hansen er en som garantert ville benyttet seg av dette. Vi har snakket mye om hans taktiske vrier, og han ville nok brukt dette til å stykke opp kampene på slutten der Mjøndalen for eksempel leder 1-0.

Fisketjønn forklarer: Derfor har man innført regelen

Overfor Eurosport.no forklarer Nils Fisketjønn hvorfor NFF og klubbene har vært positive til å innføre regelen:
– Målet er at det skal være en regel gjennom hele sesongen. Den nye regelen er der for å oppnå mindre belastning på spillerne i et tett kampprogram.
– Det ble også diskutert å gå ned til omganger på 40 minutter. Jeg vet ikke hvor aktuelt det var, men det var diskutert.
Man kan fortsatt kun bytte ved tre ulike anledninger mens spillet pågår. Pausen kommer i tillegg, så man har dermed totalt fire anledninger.
– Dette fordi man skal unngå at regelen misbrukes til drøying av tid mot slutten av kampene, forklarer NFFs konkurransedirektør.

Hansen: – Gjør det lettere å takle ulike scenarioer

Mjøndalen-treneren forteller at han og trenerapparatet har sett på mulighetene for hvordan flere bytter kan gjøre det lettere å takle ulike scenarioer man havner i under Eliteserie-kamper.
– Det blir en spesiell sesong og mange vanskelige beslutninger som må tas. Scenarionene underveis i kamper kommer til å være ganske annerledes denne sesongen.
– Hva gjør vi når det er igjen ti minutter og vi ligger under? Hvis vi har én mann mer? Én mann mindre? Sånne ting trener vi på hele tiden. Og denne regelen gjør det litt lettere å forberede seg på disse scenarioene.
Han innrømmer også at de kan gjøre noen taktiske bytter i form av å sette innpå fysisk store spillere - noe Mjøndalen tidligere har hatt en rekke av.
– Man kan i større grad enn før benytte seg av spisskompetanse. Det er lettere å sette innpå en god hodespiller fra benken både om man sliter med å forsvare seg eller skal skape sjanser.
– Det kan nok veldig fort hende at vi setter innpå luftstyrke på tampen av kampen. Tidligere har man kanskje blitt hindret i å gjøre det tredje byttet fordi man frykter en skade på slutten. Nå trenger man ikke ta hensyn til det i like stor grad.
I tillegg er det ikke alle i Nedre Eiker som kommer til å tåle det intensive kampprogrammet som venter i Eliteserien.
– Vi har flere spillere som ikke tåler 90 minutter både søndag og onsdag. Vi kommer sikkert til å benytte oss av at vi kan bytte tidligere i kampene også. Det er stor forskjell på å spille 90 og 65 minutter for mange spillere.
Se hele episoden av Indre bane her:

INDRE BANE: Spår nedtur i Stavanger, årets overraskelse og svensk selvkritikk

Eliteserien
Se høydepunktene: Gjenåpningsfest i Drammen – Strømsgodset scoret fem
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kapteinen uenig med ekspertene: – Der er det stor gutt mot liten gutt
3 TIMER SIDEN