Han hentes fra Sogndal, som lenge knivet om opprykk sammen med TIL forrige sesong.
Overgangen bekreftes på klubbens nettsider.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
EN TIME SIDEN
– Tomas er en ung spiller, med bra med erfaring allerede. Hans kvaliteter med gjennombruddskraft og fart er noe vi liker veldig godt. I tillegg er han veldig god en mot en defensivt, sier Lars Petter Andressen, spillerlogistikkansvarlig i TIL.
Da Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i julen kåret OBOS-ligaen 30 beste spillere, plasserte han Sogndal-spilleren som nummer 28.
Begunnelsen var følgende:
Den unge bergenseren har vært meget god på venstresiden for Sogndal. Enorm løpskapasitet, tempo til å klare seg en mot en begge veier. Har scoret seks mål og i tillegg hatt fire målgivende, noe som er solide tall for en vingback.
21-åringen kommer fra fire sesonger i Sogndal. På sine 29 kamper forrige sesong scoret han seks mål og la fire målgivende pasninger for laget som endte som nummer tre på tabellen.
Ifølge Andressen passer signeringen perfekt inn i klubbens profil.
– Vi har vært tydelige i den jobben vi har gjort hittil rundt spillerlogistikk at det vi ser etter hovedsakelig er unge, talentfulle spillere som kan trene mye og ønsker å ta store steg i perioden sin hos oss.
Totland selv skal ha uttrykt ønske om å ta nye steg i karrieren, og sportslig leder i Sogndal Flo sier til klubbens nettsider at de gjerne ønsket å beholde ham, men etter fine samtaler med spilleren gikk med på å la ham gå.
– Tomas har hatt en veldig fin utviklingskurve hos oss, og de siste årene har han levert solide bidrag. I 2020-sesongen sto han frem som veldig toneangivende på venstresiden vår, og vi ville gjerne ha ham med videre, sier Flo.
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Viking med tremålsseier over Jerv
2 TIMER SIDEN