Han hentes fra Sogndal, som lenge knivet om opprykk sammen med TIL forrige sesong.

Eliteserien
Knutsen advarer Glimt-spillerne
20 TIMER SIDEN

Overgangen bekreftes på klubbens nettsider.

– Tomas er en ung spiller, med bra med erfaring allerede. Hans kvaliteter med gjennombruddskraft og fart er noe vi liker veldig godt. I tillegg er han veldig god en mot en defensivt, sier Lars Petter Andressen, spillerlogistikkansvarlig i TIL.

Da Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i julen kåret OBOS-ligaen 30 beste spillere, plasserte han Sogndal-spilleren som nummer 28.

Begunnelsen var følgende:

Den unge bergenseren har vært meget god på venstresiden for Sogndal. Enorm løpskapasitet, tempo til å klare seg en mot en begge veier. Har scoret seks mål og i tillegg hatt fire målgivende, noe som er solide tall for en vingback.

21-åringen kommer fra fire sesonger i Sogndal. På sine 29 kamper forrige sesong scoret han seks mål og la fire målgivende pasninger for laget som endte som nummer tre på tabellen.

Ifølge Andressen passer signeringen perfekt inn i klubbens profil.

– Vi har vært tydelige i den jobben vi har gjort hittil rundt spillerlogistikk at det vi ser etter hovedsakelig er unge, talentfulle spillere som kan trene mye og ønsker å ta store steg i perioden sin hos oss.

Totland selv skal ha uttrykt ønske om å ta nye steg i karrieren, og sportslig leder i Sogndal Flo sier til klubbens nettsider at de gjerne ønsket å beholde ham, men etter fine samtaler med spilleren gikk med på å la ham gå.

– Tomas har hatt en veldig fin utviklingskurve hos oss, og de siste årene har han levert solide bidrag. I 2020-sesongen sto han frem som veldig toneangivende på venstresiden vår, og vi ville gjerne ha ham med videre, sier Flo.

Eliteserien
Solbakken har aldri praktisert Hareides «tyske jerngrep»: – Kan være et mentalt spill
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Her er hele terminlisten: Slik spilles Eliteserien 2021
I GÅR PÅ 11:00