Aalesund - Rosenborg 1-2
AaFK-angriper Sigurd Haugen trodde han hadde gitt AaFK en sjokkledelse mot RBK med sin andre scoring for dagen.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Så hørte han dommerens fløyte. Målet ble annullert for offside, til AaFK-trener Lars Arne Nilsens frustrasjon. Også hjemmefansen ga høylytt uttrykk for hva de mente.
Like etterpå satte Kristoffer Zachariassen inn 2-1 for RBK med sin andre scoring for dagen, hans niende i Eliteserien denne sesongen.
Eliteseriens desiderte bunnlag var nær å svare, men fikk aldri den etterlengtede utligningen. Dermed ble det nok en kjip kveld for Lars Arne Nilsens lag, mens RBK passerer Molde med seieren.
– Det var en tøff match. Vi sliter litt med å holde på ballen og å vinne ballen, men vi gjør jobben som skal til. Vi kommer for å ta tre poeng, sa Zachariassen, som mente de tre poengene var helt avgjørende for RBKs ambisjoner resten av sesongen.
Sigurd Haugen var på sin side svært skuffet.
– Det er j*vlig frustrerende, sa han og fortsatte:
– Vi har bare sett bedre og bedre ut, etter at Lars Arne kom inn, men vi får ikke noen marginer med oss.
Også AaFK-treneren snakket om marginene.
– Om vi hadde fått 2-1 der, hadde vi nok vunnet, sa Lars Arne Nilsen.
Se den annullerte AaFK-scoringen her. Saken fortsetter under videoen:

AaFK frustrerte etter annullert scoring

Børven fikk sjansen

Det har vært mye oppmerksomhet rundt hvem Åge Hareide skal spille med på topp. Dino Islamovic eller fjorårets Eliteserie-toppscorer Torgeier Børven? Hareide har lent seg mot sistnevnte, som virkelig har funnet formen i det siste.
Mot AaFK var imidlertid Islamovic suspendert. Dermed fikk Børven sjansen fra start. Han fikk en glimrende mulighet allerede etter fem minutter, men headingen ble reddet mesterlig av Andreas Lie i AaFK-buret.
– Han er ikke i flytsonen, sa Eurosports ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studioet.
Få minutter senere fikk Kristoffer Zachariassen muligheten til å heade på nesten åpent mål, men styrte headingen i stolpen. RBK virket livsfarlige, men AaFK skulle løfte seg. Bunnlaget tok stadig mer grep om kampen. Niklas Castro var nær scoring da han fyrte av fra drøye 16 meter, men skuddet gikk like over. Like etter var Simen Bolkan Nordli nær på en lignende mulighet. Lå det en skrell i luften?
Nei, for så mange ganger før denne sesongen skulle smelle bak AaFK-keeper Lie, uten at det var veldig mye han kunne gjøre denne gangen. Zachariassen fikk enormt med tid til å sikte fra 20 meter. Treffet var godt, men det gjorde det neppe enklere for Lie at ballen så ut til å gå via et AaFK-bein. Dermed hadde endelig RBK fått hull på byllen.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Rosenborg slo Aalesund etter omdiskuterte situasjoner

Marginal offsideavgjørelse

Et AaFK på vei mot sitt sjette strake tap måtte ut på scoringsjakt i andre omgang.
Og scoringen skulle de få. En lang ball fra Benjamin Karamoko havnet hos Sigurd Haugen, som ble spilt offside av Vegar Eggen Hedenstad. Haguen gjorde ingen feil og rundet en utrusende André Hansen.
1-1. Kunne AaFK skape et skikkelig sjokk? Vertene hadde en ny ball i nettet like etterpå, men Haugen ble avvinket for en svært marginal offside, til Lars Arne Nilsens store frustrasjon. Reprisene tydet på at AaFK-angriperen kan ha vært onside.
Istedenfor slo RBK brutalt til like etterpå. Samuel Adegbenro slo inn. Ballen endte hos Zachariassen etter klabb og babb i feltet. Midtbanespilleren fikk satt inn sitt andre for dagen, etter at Lie reddet det første forsøket.
Det var åpenbart at de 200 oppmøtte supporterne på Color Line Stadion var svært misfornøyde med AaFKs annullerte scoring i forkant av RBKs mål.
Parfait fikk en enorm mulighet til å utligne på overtid, men plasserte skuddet like utenfor. Dermed ble alle tre poengene med tilbake til Trondheim.
Se hva Lars Arne Nilsen sa etter tapet. Saken fortsetter under videoen:

– Vi får ikke så mye hjelp

Viktig oppgjør torsdag

Rosenborg har hatt en turbulent sesong, men har virkelig fått fart på poengfangsten de siste ukene. Seier mot Aalesund betydde faktisk at de gikk forbi Molde på tabellen.
På torsdag venter PSV i Europa League-playoffen. Da skal det avgjøres om trønderklubben kommer seg til gruppespillet i Europas nest gjeveste klubbturnering.
– Nå er det bare å omstille. Vi må heve oss litt hvis vi skal ha noen sjanse, sa Zachariassen.
Aalesund har hatt en fryktelig sesong så langt. Laget ligger desidert sist og har tapt de seks siste. Lars Arne Nilsen står med tap på sine fire første kamper som AaFK-trener, etter at han ble klar for klubben 25. august.
Se hva Hareide sa etter kampen mot AaFK her:

Om mulig Henriksen-comeback: – Jeg vet ingenting

Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51