• Bodø/Glimt - Strømsgodset ser du onsdag fra klokken 17:30 på Eurosport Norge og discovery+. Sikre deg tilgang her!
DRAMMEN (Eurosport.no):
Allerede i 2010 gikk det gjetord om at en 14-åring fra Hokksund gjorde seg bemerket for Stabæk 2 i 2. divisjon. Som tidenes yngste, scoret Herman Stengel for andrelaget til bæringene, og viste allerede da at han hadde målteft.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31
Drøye halvannet år senere debuterte Stengel i det som da het Tippeligaen, i en alder av 16 år og 37 dager. Lysluggen ble med det tidenes yngste Stabæk-spiller på det øverste nivået i Norge, og sammen med spillere som Vegard Eggen Hedenstad, Mikkel Mix Diskerud og Morten Morisbak Skjønsberg, vant Stengel og Stabæk 2-0 over det daværende bunnlaget Sarpsborg 08.
10 år har gått siden senioerdebuten på øverste nivå, og Herman Stengel står per dags dato med 192 Eliteserie-kamper.
Nå blomstrer den tidligere Stabæk- og Vålerenga-spilleren som aldri før i Strømsgodset, skal vi tro trener Håkon Wibe-Lund.
– Herman har sin beste sesong i Godset-drakta. På søndag synes jeg at han dominerer midtbanen, og det mot et av Norges beste fotballag. Det er veldig godt for Herman, og selvfølgelig ekstremt gledelig for oss, sier trener Håkon Wibe-Lund til Discovery, som sammen med Bjørn Petter Ingebretsen deler hovedtreneransvaret i Strømsgodset.

Enig med treneren

Discoverys snakker med Herman Stengel og Håkon Wibe-Lund dagen etter Strømsgodsets sterke 2-1-seier hjemme mot Rosenborg. Trønderne ledet 1-0 til pause, før scoringer fra Herman Stengel og Halldor Stenevik sørget for at de tre poengene forble i Drammen.
– Det var lettere å stå opp i dag. Moro å spille utpå der, sier Stengel til Discovery dagen etter kamp.
Med seieren over Rosenborg står Godset nå med sju poeng på fem spilte kamper. To seiere, to tap og én uavgjort er fasit, mens Herman Stengel har scoret i begge kampene som har endt med tre poeng (Lillestrøm og Rosenborg hjemme).
– Håkon Wibe-Lund mener at du nå er inne i din beste sesong i Strømsgodset. Er du enig?
– Ja, det må jeg si at jeg er. Kroppen kjennes bra. Jeg synes egentlig at hele laget har funka, og da ser det fort mye bedre ut for min del, svarer Stengel.
– Har du gjort noe annerledes i år?
– Jeg har klart å holde meg skadefri da, smiler han, før han fortsetter:
– Det viktigste er å holde denne kroppen i sjakk, og det har gått fint så langt.
Saken fortsetter under videoen:

Kjente trøkket med 600 tilskuere: – Gleder meg til det er stappa her

Ingen store sportslige forandringer

For første gang i år fikk Strømsgodset lov til å slippe inn 600 tilskuere til kampen mot Rosenborg. Et etterlengtet gjensyn, skal vi tro Herman Stengel.
– Det var meget god stemning. Bra trøkk over hele linja. Når du er vant til null og 200 tilskuere, så hjalp 600 skikkelig, men jeg gleder meg til det er stappa her, sier han.
Etter en turbulent vår, der store deler av nyhetene fra Marienlyst dreide seg om rasismevarslene rettet mot tidligere hovedtrener Henrik Pedersen, ser ting nå ut til å ha stabilisert seg i Drammen. For få dager siden ble det klart at Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen fortsetter som hovedtrenere ut sesongen.
– Vi mener det er viktig å skape ro og forutsigbarhet rundt trenerspørsmålet. Spesielt med tanke på det vi som klubb har vært gjennom før sesongen. Vi kan ikke bare leve fra uke til uke og kamp til kamp. Derfor er vi glade for at vi nå har fått på plass en avklaring med trenerne ut sesongen, sa fungerende styreleder i Strømsgodset Elisabeth Lohk til egen klubb da det ble klart at Wibe-Lund og BP fortsetter ut året.
Rent sportslig mener Herman Stengel at lite har forandret seg fra Henrik Pedersen til de to trenerne, men det er noen detaljer som er strammet inn ute på banen.
– De bygger på mye av det samme ute på banen, men vi er kanskje litt smartere i presset nå enn det vi var tidligere – vi stuper ikke på alt. Men alt i alt er mye likt, forteller Stengel.
Så du dette intervjuet med Halldor Stenevik?

«RBK-dødaren» med klar beskjed: – Det tror jeg folk begynner å forstå

Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53