– Vi skal spille mange kamper før den tid, men vi gleder oss til å måle krefter mot Legia, sier sportssjef Aasmund Bjørkan til Discovery like etter at trekningen var klar.
Trekningen for første kvalifiseringsrunde fant sted tirsdag.
Eliteserien
Se høydepunktene: Overlegne Bodø/Glimt ydmyket Odd i målfest
21 TIMER SIDEN
Når Bodø/Glimt skal forsøke å bli første norske lag til å komme til gruppespillet i den gjeveste turneringen siden Rosenborg i 2007/08-sesongen, blir den polske mesteren Legia Legia Warszawa første lag som står i veien.
– Det er en tøff motstander, men samtidig så er det jo en fordel at de ikke er i sesong og vi er det. Så når den tid kommer, skal vi være klare. Vi har helt sikkert gode muligheter mot dem som mot andre lag, sier Bjørkan.
Fjorårets suverene norske seriemester var ikke seedet til den første trekningen, og dermed kunne de bare møte seedede lag.
I bollen lå Malmö FF (Sverige), Legia Warszawa (Polen), Slovan Bratislava (Slovakia) og Lincoln Red Imps (Gibraltar) som mulige motstandere.
– Var Legia den tøffeste dere kunne få av disse lagene?
– Ja, på papiret, men som sagt spørs det hvor de er når de ikke har spilt tellende kamper ennå. Vi vet erfaringsmessig at det er en stor fordel for norske lag, særlig i de tidlige rundene. Vi jobber på for å bli så gode som vi kan bli, og gleder oss veldig.
Bjørkan har ikke all verden kjennskap til motstanderen - ennå.
– Jeg har ikke satt meg inn i dem i det hele, og har ikke gransket dem eller den polske serien, så jeg vet ikke veldig mye pr. nå. Men det er godt med tid før det.
Den første kampen vil bli spilt 5. eller 6. juli, før returoppgjøret spilles uken senere 13. eller 14. juli.
Bodø/Glimt starter hjemme.
– Hvordan var det å høre Champions League-hymnen og se Bodø/Glimt-logoen?
– Det er fantastisk for oss å være med i Champions League, og vi skal gjøre alt vi kan for å bite oss godt fast der så lenge som mulig, sier Bjørkan.
Med tap mot Legia går Glimt inn i kvalifiseringen til Conference League.
Eliteserien
Se høydepunktene: Rosenborg-debutanten imponerte i seieren mot Hamkam
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Knutsen med gode nyheter til Glimt-fansen: – Mye tyder på at han blir værende
I GÅR PÅ 17:19