• Det er drøye to måneder til Eliteserie-sesongen 2021 braker løs. Se alt fra Eliteserien på discovery+ - sikre deg tilgang her!
Mandag startet fellestreningene for de aller fleste Eliteserie- og OBOS-ligalagene i forkant av 2021-sesongen. Årets første treninger er også høytid for å teste ut spillere, og i Sandefjord er tre kjente navn på plass på feltet.
Spillerne som var på plass i hvalfangerbyen mandag morgen – i tillegg til de som allerede er en del av SF-stallen – var tidligere Vålerenga-, Viking- og Strømsgodset-spiller Abdisalam Ibrahim, eks Sandefjord-spiller Andrè Södlund og RBK-kjenningen Frankin Daddys Boy Nyenetue, som spilte i Stjørdals Blink høsten 2020.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Det skriver Sandefjords Blad.

Tidligere seriemester

Abdisalam Ibrahim, som vant seriegull med Strømsgodset i 2013, har vært klubbløs siden han forlot kypriotiske Pafos i fjor sommer. Siden 29-åringen vant seriegull med Godset i 2013, har nordmannen vært i en rekke europeiske klubber.
Det var derimot i Manchester City-systemet at Abdisalam Ibrahim for alvor utviklet seg som fortballspiller. Den engelske giganten sikret seg mannen, som er født i Somalia, i 2010, men midtbanespilleren fikk få muligheter i den lyseblå drakten. I august 2012 ble han lånt ut til Strømsgodset, der han ble værende fram til han ble klar for greske Olympiacos januar 2014.
Ibrahim har vært innom land som Nederland, Hellas, Latvia og Kypros, i tillegg til tre norske klubber.

Gammel kjenning

Andrè Södlund var også å se på Sandefjords treningsfelt mandag. Lysluggen tilbragte fire og et halvt år i Sandefjord, inkludert et låneopphold i Nest-Sotra (nåværende Øygarden) høsten 2015.
De siste årene har 24-åringen spilt for Odd og Sandnes Ulf.
I tillegg var også Rosenborg-utviklede Frankin Daddys Boy Nyenetue på plass for å vise seg fram foran den ferske trenerduoen i Sandefjord.
Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström har nå brukt noen dager på å analysere treningene, men Ødegaard ønsker ikke å si noe om de ferske ansiktene på feltet.
– At de tre er her nå er en kombinasjon av at vi har tatt kontakt med én av dem, og et par av dem har tatt kontakt med oss for å få lov til å vise seg fram. Nå har de tre bare hatt en treningsøkt med oss, så det er vanskelig å si stort om dem foreløpig, sier han til sb.no.
De tre spillerne skulle etter planen vise seg fram i treningskampen mot Fram førstkommende lørdag, men den er – i likhet med flere andre treningskamper i Norge – avlyst etter anmonding fra Norges Fotballforbund (NFF). Les mer om saken her.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51