– Slik gjør man bare ikke.
Det er det første en opprørt Tornekrattet-leder Eva Brit Mauseth sier til Eurosport mandag kveld.
Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
4 TIMER SIDEN
Tidligere på kvelden samlet styret i Tornekrattet seg for å diskutere dagens begivenheter på Aker stadion. Det endte med en pressemelding som går rett i strupen på MFKs håndtering av Vegard Forren sine problemer med gambling
– Det vi har gjort er å i forkant sette oss godt inn i saken, inkludert å lese gjennom det åpenhjertige intervjuet hos RBnett med Vegard Forren, advokat Odd Arne Nilsen og rådgiver Sverre Mauseth. Vi ville være korte og konsise i pressemeldingen og det vi har skrevet står vi for, beskriver Mauseth.
I pressemeldingen, som først ble gjengitt av RBnett, heter det blant annet:
«Tornekrattet støtter Vegard Forren 100% og står bak han som spiller og ansatt i Molde Fotballklubb. Vi er imponert over hans mot i denne saken, ved å blottstille seg og sin sykdom på denne måten. Molde Fotballklubbs behandling av Vegard Forren i løpet av de siste månedene er noe vi ikke kan akseptere. Skulle det vise seg at det blir en oppsigelse, trekker et enstemmig styre i Tornekrattet seg»
LES OGSÅ: Åpnet opp om gamblingproblemer: – Det får han velge selv

Trekker paralleller til tidligere håndtering av Molde-spiller

Det er sjeldent kraftig kost fra en supportergruppering mot egen klubb, men Mauseth mener MFK-ledelsen ikke har gitt dem noe valg.
– Det har bakgrunn i at man ikke kan sanksjonere på denne måten mot Vegard Forren, ved å gi ham sparken, mens man en tidligere spiller fikk være kaptein da han var innblandet i en langt mer alvorlig sak.
– Håndteringen av voldtektssaken fra 2017-2018 har slitt veldig på mitt styre. Så får vi nå denne saken med Tornekrattets mest populære mann. Det kan vi ikke akseptere. Det er ingen i styret som ønsker å støtte opp om klubben videre dersom Forren får sparken, selv om det står i våre paragrafer at vi skal støtte opp under klubb og lag.
LES OGSÅ: Opp til Molde å avgjøre Forrens framtid

Handler med kjærlighet

Hun mener de handler med kjærlighet til forrige sesongs seriemester.
– Det handler om omdømmet til klubben vi har i våre hjerter. Klok av skade mener vi det er på tide at vi supportere tør å ta dette på alvor. Vi vil med dette også fortelle MFK sin administrasjon at sånn behandler man ikke folk som ligger nede. Man sparker ikke folk som ligger nede, det gjør man bare ikke. I andre bedrifter er det et støtteapparat for ansatte som sliter med det Forren har gjort.
– Så du mener Molde ikke har gjort nok?
– Nei.
– Hva skulle de ha gjort annerledes?
– Har du en slik lidelse så er det veldig viktig at man er i et system, at man har en så normal hverdag som mulig. Men hva skjedde da Vegard fortalte om problemene sine? Han ble satt på benken, svarer Mauseth.
Til info: Eva Brit Mauseth er søsteren til Forrens rådgiver Sverre Mauseth.
Styret i Tornekrattet består for øvrig av Randi Merete Heder, Grete Kvadsheim, Vebjørn Hjelmseth, Jo Mattias Smenes og Bjørn Olav Andersen, samt varamedlemmene Ronny Stamsvik og Anette Sæther.
Eurosport.no har mandag kveld forsøkt å komme i kontakt med Molde-direktør Ole Erik Stavrum, men han har ikke besvart våre henvendelser:

INDRE BANE: Spår nedtur i Stavanger, årets overraskelse og svensk selvkritikk

Eliteserien
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
To forskjellige metoder: – Det kan vi bli litt straffet for
6 TIMER SIDEN