– 400 tilskuere ekstra er selvfølgelig hyggelig, men det er uansett veldig lite på Lerkendal. Vi mener det burde baseres på prosenttall av kapasitet, men alt er bedre enn ingenting.
Det sier daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug til Eurosport like etter at nyheten ble presentert på regjeringens pressekonferanse onsdag ettermiddag. Regelen om 600 tilskuere gjelder fra 12. oktober.
Eliteserien
Nedrykksrivalene peker på feller å gå i: – En stor sjanse for å bli helt
4 TIMER SIDEN
– Vi har satt 12. oktober som oppstartsdato for å gi kommunene tid til å forberede seg. Kommunene må følge med og stenge ned dersom det kommer smitteutbrudd, sa kulturminister Abid Raja (V).

– Kunne tatt inn flere

Tove Moe Dyrhaug har tidligere uttalt at hun ønsker en prosentordning på tilskuerkapasisteten i Eliteserien, der RBK-sjefen blant annet har pekt på den store forskjellen mellom de større og de mindre arenaene i ligaen.
– Vi har 24 innganger, 4 restauranter og 8 etasjer. Vi kunne tatt inn flere med god smittevernkontroll. I sommer trodde jeg at man skulle se på de ulike plassene. Det handler om smittevern. Se på innganger, plass og den slags. Men det er positivt med 600 sammenliknet 200 tilskuere, sier Dyrhaug videre.
Tidligere i sommer ble det diskutert mulighetene for å arrangere testkamper med tilskuere, deriblant for RBK Kvinner, men dette ble aldri besluttet. Dyrhaug sier de ikke har jobbet mer med testkamper siden RBK Kvinners avslag om testkampen på Lerkendal mot VIF Kvinner.

Flere kan se Glimt i gulljakten

Med en kapasitet på drøye 21 500 tilskuere, er ikke 600 er stor del av tilskuerprosenten på Lerkendal. Forskjellen fra 200 til 600 blir derimot tydeligere på mindre arenaer.
Aspmyra har en tilskuerkapasitet på drøye 5600, og med 400 ekstra på tribunen er det ikke noe tvil om at forskjellen blir tydeligere.
– Det er vi naturligvis kjempeglade for. Det er gledelig at regjeringen åpner for 600 tilskuere. Det skal vi ivareta på en trygg og fin måte. Vi gleder oss til å gi opplevelsen til flere av sesongkortholderne våre, sier daglig leder i Glimt Frode Thomassen til Eurosport.
Også i Stabæk-leiren er de fornøyde med de nye reglene fra regjeringen.
– Vi er klare for å åpne for flere. Vi har vært forberedt på å åpne en god stund nå, så vi er kjempefornøyde med at det nå gradvis åpner igjen. Klubbene har jobbet mye med å ivareta smittevernreglene, inkludert oss i Stabæk. Vi er klare for å ta inn opp mot 1500 med dagens smittevernregler, men vi er kjempefornøyde med den tredoblingen vi ser nå, sier daglig leder i Stabæk Jon Tunold.

– En nyhet vi har ventet på en stund

Vibeke Johanessen i Brann deler både Moe Dyrhaug, Frode Thomassen og Jan Tunolds tanker rundt regjeringens tilskuerøkning. Selv er hun klar på at Brann stadion er kapabel til å ta i mot enda flere enn 600 tilskuere.
– Fortsetter det sånn, får forhåpentlig alle med Partout-kort muligheten til å besøke stadion. Så håper vi at det økes gradvis etter hvert som omstendighetene tillater det. Vi har fremdeles muligheten til å ta ivareta flere enn 600 tilskuere, men vi tar imot denne nyheten med glede, sier den daglige lederen i Brann til Eurosport.
– Det er en nyhet vi har ventet på en stund. Den tas imot med stor glede. Vi ser frem til å ta imot flere fra 12. oktober, gitt at de lokale helsemyndighetene gir klarsignal til dette. Det er heldigvis en positiv utvkling i bergensregionen, fortsetter Johannesen.
Om de lokale helsemyndighetene gir klarsignal til samtlige Eliteserie-klubber, betyr det at runde 21 blir den første med økt tilskuerkapasitet. Det betyr at lag som Mjøndalen, Molde, Haugesund, Kristiansund, Odd, Stabæk, Strømsgodset og Sandefjord kan potensielt åpne opp for 600 tilskuere i kampene som spilles 17.- og 18. oktober.
For Brann sin del blir hjemmekampen mot Stabæk lørdag 24. oktober første mulighet for klubben å slippe inn flere tilskuere.
– Vi gleder oss til å ha med flere tilskuere mot Stabæk. Med den har vi fem hjemmekamper som vi kan ha med 400 flere, sier en optimistisk Johannesen.
Eliteserien
Brann utestenger supporter – vurderer selv å anmelde personen etter trusler
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Lanserer «QR-drakt» med Qatar-budskap: – Penger trumfer fortsatt menneskeliv
6 TIMER SIDEN