Det er i et lengre intervju med TA at 55-åringen, som har vært klubbens keepertrener de siste 13 årene, åpner opp om hvorfor han nå slutter i jobben.
Rossbach tar et kraftig oppgjør med det han mener er en ukultur i klubben, som i hans øyne kan ødelegge Odds framtid som toppklubb.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist, da Viking snudde på overtid
2 TIMER SIDEN

Slakter sportssjefens keeper-håndtering

Han fremhever sportssjef Tore Andersens håndtering av keepergruppa som hovedårsaken til at han nå velger å forlate klubben.
Egil Selvik, som ved flere anledninger har uttrykt sin misnøye over situasjonen siden han ble hentet til klubben i 2018, er det siste eksempelet Rossbach trekker fram.
– Sportssjefen var verken opptatt av det løftet om spill som Odd ga da Egil signerte, eller utviklingen. Resten av historien er velkjent gjennom media. Egil føler seg lurt, han er ferdig med klubben og Odd skal få angre på at han ikke ble satset på. Jeg får vondt i magen bare av å høre ordene, sier Rossbach til TA.
Se intervju med en misfornøyd Selvik fra tidligere denne sesongen nederst i saken!
55-åringen mener flere års arbeid med keepere fra hele trenerteamet er fullstendig bortkastet, og trekker frem nåværende Strømsgodset-keeper Viljar Myhra som et annet eksempel. Odd fikk ikke mer enn utdanningskompensasjon for sisteskansen da han gikk til drammensklubben i fjor.

– Jeg skjønner at Dag-Eilev til slutt ga opp

Hierarkiet i skiensklubben er også noe Rossbach kaster lys på. Der Dag-Eilev Fagermo var bindeleddet med Andersen i sin tid som Odd-trener, mener Rossbach at sportssjefen nå har tatt mer og mer kontroll selv.
– Etter Dag-Eilevs overgang til Vålerenga har sportssjefen blitt en veldig tydelig sjef også for sport. Han bestemmer alt, selv spillernes seiersrop etter kamp er det han som leder. Jeg skjønner at Dag-Eilev til slutt ga opp. Faktum er at sportssjefen i mange år har vært nærmest enehersker i Odd, sier han.
Andersen har svart på kritikken i en felles e-post til lokalavisene Varden og TA, hvor han blant annet skriver at det er beklagelig om Rossbach oppfatter det som at han står i veien for spilleres utvikling, og at han synes det er synd slike uoverenstemmelser ikke kan løses internt.
Tore Andersen sier til Eurosport.no at han ikke har noe å si utover det han har sagt til Varden og TA.

– Det er på tide jeg får vist hva jeg er god for

Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52