Da Lumanza kom tilbake Eliteserien i fjor sommer, var han et godt stykke unna toppformen. Selv om han spilte en del på høsten var det tydelig at midtbanespilleren måtte bruke vinteren godt. Det har han gjort.
– Øyet lyger ikke, han har jobbet hardt i vinter og på forsesongen. Han har «slimmet» seg. Og da vet vi at det kommer til å gå lettere. Han kommer til å få betalt for det harde arbeidet han har lagt ned, forklarer Jönsson.
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
7 TIMER SIDEN

Trent hardt

– Jeg har brukt korona-tiden godt. Jeg har både gått ned i vekt, og fått mer muskler. Jeg føler meg mye bedre i kroppen nå enn da jeg kom hit i fjor, forteller Tortol Lumanza.
Den belgiske spilleren, kom tilbake til Stabæk i fjor sommer, men slet med å etablere seg i start-oppstillingen. Nå er det en betydelig «strammere» versjon av Lumanza som løper rundt på treningsfeltet til Stabæk. Og selv om ingen vil bekrefte hvor mye det er snakk om, tyder mye på at Janne Jönsson vil bruke 24-åringen betydelig mer kommende sesong enn på høsten i fjor.
– Jeg kan ikke si det eksakte tallet han har gått ned i antall kilo, men vi kan si at han har omstrukturert kroppen, på riktig sett. Og da beveger han seg med større «rørlighet», og får frem sitt fine pasningspill, forklarer Jönsson.

Mer moden

Lumanza er enig.
– Jeg tror dere vil se en betydelig bedre utgave av meg i år, enn dere fikk se på høsten i fjor.
– Og egentlig bedre enn dere fikk se også så da jeg var her sist i 2017, forteller belgiske, Lumanza – som ble solgt til tyrkiske Osmanlispor etter å ha imponert for Stabæk i 2017-sesongen.
Jönsson mener det også er en mer moden spiller som stiller til seriestarten i år.
– Han har lært seg at konkurransen internt på midten er hard, og han har løftet seg betydelig. Reisen hans handler også om forståelsen av dette, og ikke bare om å gå ned noen kilo, avslutter svensken.
Indre Bane-gjengen snakket også om Lumanza og hans forvandling:

Disse spillerne har noe å bevise i 2020: – Han hadde noen «trivselskilo» i fjor

Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07