Populære sporter
All sport
Vis alt

Toppscoreren bekrefter at det er hold i Tyrkia-interessen: – Sikkert varmt og fint der

Eirik Fure

Oppdatert 14/05/2020 klokken 18:20 GMT+2

Eliteseriens toppscorer i 2019, Odds Torgeir Børven, har fått høre om interessen fra Alanyaspor gjennom sin agent. Odd har ikke kommet med noe nytt kontraktstilbud, men vil ikke gå med på at det ser ut som han glipper.

Torgeir Børven

Foto: Scanpix

SKIEN (Eurosport.no):
Torgeir Børven bekrefter at det har vært kontakt fra den tyrkiske klubben. 28-åringen fikk høre om interessen fra hans agent Kent Karlsen litt før mediene skrev om det.
– Han har nevnt det, men det er ikke noe mer enn det, sier Børven til Eurosport.no etter torsdagens trening på Skagerak Arena.
Sent onsdag skrev TA og tyrkiske medier at Alanyaspor fulgte med på toppscoreren.
(Saken fortsetter under):
picture

Her svarer Børven på Tyrkia-interessen

– Vet at Alanya er en kystby

Odd-spissen, som har kontrakt ut juli, sier han selv ikke har snakket med tyrkerne.
– Hvordan ser Odd-fremtiden din ut akkurat nå?
– Det vet jeg ikke. Jeg har bare fokus på å bli klar til seriestart, svarer Børven.
– Hva vet du om Alanyaspor da?
– Jeg vet at det er en klubb i Tyrkia og at Alanya er en kystby. Og sikkert varmt og fint der, smiler han.
Børven forteller om tre faktorer som er avgjørende hvis han skal finne seg en ny klubb. Det må enten være et sportslig godt tilbud, et eventyr eller et økonomisk tilbud som er veldig vanskelig å si nei til. Han ønsker ikke å kommentere om Tyrkia-tilbudet er et eventyr eller huker av på de andre kategoriene.

Odd har ikke kommet med nytt tilbud

Sportssjef i Odd, Tore Andersen, sier de ikke har kommet med en ny kontrakt til Børven etter at spissen «trodde de køddet» med det forrige kontraktstilbudet.
– Vi sitter og har en god dialog med tanke på de tingene. Det har vært vanskelige situasjoner nå og vi får bare se det an litt når vi kommer i gang. Vi får se hvor vi havner, sier Andersen til Eurosport.no.
– Hvor langt unna er dere å komme med en ny kontrakt?
– Vi har ikke kommet sånn at vi har diskutert elementer i sånne ting. Vi har sagt at vi skal se på det når vi starter opp. Han har kontrakt til 31. juli, det er det vi forholder oss til. Det tar vi i første omgang.
– Ser det ut som han glipper nå?
– Nei, det er igjen det jeg prøver å si at vi tar det litt når vi kommer i gang nå, så får vi se hvordan denne verden blir. Det tror jeg er en fordel for både Odd og Torgeir – at vi i hvert fall har det ganske rolig når vi er sammen og vet det er 31. juli sånn som det står i kontrakten hans, sier Andersen.

Børven om Odd: – De får drive som de vil

Dag-Eilev Fagermo-erstatter Jan Frode Nornes sier han håper de klarer å forlenge kontrakten med fjorårets toppscorer i Eliteserien.
– Det er vårt mål, sier Nornes.
– Bør man ikke kaste seg rundt og legge frem en kontrakt han ikke kan si nei til?
– Det er Tore Andersen sin jobb som forhandler på vegne av klubben. Han har en dialog med Torgeir og rådigveren hans. Vi har hatt som mål å prøve å forlenge. Vi har ikke klart å få til det ennå, men det er fortsatt et par måneder til, sier Odd-treneren.
– Per dags dato er vi bare superhappy for å få lov til å være her ute for å trene, så er selvfølgelig målet å forlenge med han og sette seg ned for å snakke med andre spillere som har utgående kontrakter.
På spørsmål fra Eurosport.no om Børven stusser over at det ikke har kommet et nytt kontraktstilbud eller om det er helt normalt, svarer han følgende:
– De får drive som de vil. Jeg legger meg ikke opp i det, sier Børven.
– Forventer du et nytt tilbud derfra?
– Nei, jeg vet ikke hva de har tenkt, jeg. De vet nummeret til Kent hvis de vil.
Tross mye spørsmål rundt fremtiden var Odds nøkkelspiller i det blide hjørnet:
picture

Fleiper om norsk interesse: – Jeg hørte noen rykter

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame