For se bare på denne utviklingen:
Etter 13 runder:
Eliteserien
Han er ny sjef i Sarpsborg: – Ikke en bil med tre punkterte dekk
24/11/2021 PÅ 14:18
Pellegrino 10 mål, Junker 11 mål
Etter 19 runder:
Pellegrino 19, Junker 12 (9-1)
Etter 27 runder:
Pellegrino 23, Junker 21 (4-9)
– Det hadde vært ekstremt gøy å komme på en slik liste, selvfølgelig. Det er noe du tar med deg etter fotballkarrieren, for å si det slik, sier Pellegrino, som naturligvis roses av treneren:
– «Pelle» er en fantastisk avslutter. Kanskje det beste jeg har opplevd, i alle fall, sier Christian Michelsen.
Den lille oversikten over viser at de startet sesongen ganske jevnt. Junker leverte noen enorme hjemmekamper, med blant annet to hat trick, mens Pellegrino slet litt med helsa, men scoret likevel.
Så fikk Junker trøbbel, og sto over en del kamper med skade. Samtidig hadde Pellegrino sin beste periode med ti mål på syv kamper omtrent midtveis.
Lenge så duellen helt avgjort ut, før jokeren i nord scoret to i tre kamper på rappen.
Et viktig våpen for Pellegrino, har imidlertid vært straffespark. KBK-angriperen har truffet på seks av syv fra ellevemetersmerket, mens Junker nå har tatt tre av Glimts tolv straffespark.
Pellegrino har også litt flere minutter på banen. Oversikten viser om lag 2000 minutter på ham, mot Junkers 1600.
Så kan man argumentere andre veien igjen, med at Bodø/Glimt-maskineriet har scoret hele 91 mål, mens Pellegrino nærmest står for halvparten av Kristiansunds 50 mål «alene».
Når det kommer til hjemme kontra bortebane, er det først i høst at Junker har scoret en del med reisefoten. Nå står han med 13-8. Pellegrino scorer også flest hjemme, med 14-9.
Da Torgeir Børven ble toppscorer for Odd med 21 seriemål forrige sesong, skjøt han seg inn i en eksklusiv klubb. For nå som Pellegrino har 23 scoringer, er det bare tolv andre som er blitt toppscorer i Eliteserien med 20 mål eller mer. Odd Iversen (30 og 26), Harald Martin Brattbakk (28 og 26) og Sigurd Rushfeldt (27 og 25) har dog klart det to ganger.
Mest sammenlignbart med dagens modell på serie med 16 lag og 30 kamper, er Vidar Örn Kjartansson, som dunket inn 25 for Vålerenga i 2014 (spilte 29 kamper).
Samtidig skriver Junker – dersom han ikke passerer Pellegrino – seg inn på en annen eksklusiv liste, nemlig over spillere som har scoret 20 mål eller mer uten å bli toppscorer. Den inneholder nå 14 spillere.
Andre kjente navn der, er for eksempel Ole Gunnar Solskjær (20 mål) og Petter Belsvik (22 mål), da Brattbakk toppet med sine 26 mål i 1995.
Av andre historiske dueller, kan man liste opp følgende:
1962-62: Rolf Birger Pedersen (Brann) 26 vs Roald Kniksen Jensen (Brann) 25
1968: Odd Iversen (RBK) 30 vs Ole Dybwad Olsen (Lyn) 25
1996: Harald Brattbakk (RBK) 28 vs Egil Østenstad (Viking) 23
1998: Sigurd Rushfeldt (RBK) 27 vs Rune Lange (TIL) 20
1999: Rune Lange (VIF) 23 vs Andreas Lund (Molde) 21
I Bodø har Junker et ess i ermet; rekkekamerat og poengkonge Philip Zinckernagel, som selv ligger på tredjeplass med sine 16 mål.
– Junker skal prøve å slå Pellegrino. Vi har gjort en avtale om at han godt kan bli toppscorer, hvis jeg får flest assist, sier vingen som har 18 av dem til Eurosport med et smil.
Se mer om den danske avtalen her:

Zinckernagel-avtale skal hjelpe Junker med å ta igjen Pellegrino

Kuriøst nok kunne Pellegrino feire sitt mål nummer 20, med en trøye under drakta som viste akkurat det, mot nettopp Bodø/Glimt tidligere i sesongen. Glimt slo tilbake og vant 3-2, etter to mål av ... ja, du gjettet riktig: Kasper Junker.
Og det kan ikke være noen tvil om at også toppscorertittelen vil stå høyt i kurs hos seriemesterne. For da Ola Solbakken, Zinckernagel og Junker sammen stilte til gullintervju med Eurosport rett etter kampslutt i Drammen, «kranglet» de om pasninger og ville vite om Pellegrino hadde scoret i den runden.
Begge hadde sine sjanser til å score onsdag kveld, men Pellegrino skjøt rett på keeper da han kom alene med David Mitov-Nilsson i Sarpsborg-buret. Junker satte straffesparket i nettet bak Jonas Deumeland i Start.
Dermed rykket Junker ett lite steg nærmere.
– Jeg sier Junker. Han spiller på et bedre lag som skaper flere sjanser enn hva KBK gjør. Nå har riktignok Pellegrino to mål å gå på, men jeg tror Junker henter opp det her til slutt, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson, mens hans kollega Bernt Hulsker holder en knapp på KBK-angriperen:
–Nå har Amahl vært der oppe hele veien, egentlig. Jeg tror han er så innbitt på å få den, at jeg må holde på ham. Men det blir jevnt.
Eliteserien
Uenighet om sluttspill er en dårlig idé: – Urettferdig!
22/11/2021 PÅ 20:57
Eliteserien
Odd-spiller testet positivt på korona
22/11/2021 PÅ 11:00