Saken var oppe på et styremøte i Norsk Toppfotball onsdag.
Det er interesseorganisasjonen for klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen for menn, og det ble klart at det er flertall blant klubbene for VAR.
Eliteserien
Se høydepunktene fra Brann - Viking
22 MINUTTER SIDEN
– Dette er en sak som har pågått en god tid. Det er diskutert med supportere, klubbene våre og Norges Fotballforbund. Det er et overordnet bilde av at VAR har kommet for å bli. Det er utopi å tro at vi kan lukke øynene og ikke være en del av det internasjonale bildet, sier styreleder Cato Haug i NTF til VG.
Les også: Forbannet kaptein med tirade: – Ikke fått hjelp siden fløyta ble oppfunnet
Det var Bergensavisen som omtalte saken først.
En av dem som har tatt tydeligst til orde for at dommerne trenger hjelp og for VAR, er Jonatan Tollås Nation. Etter at Henrik Udahl og Vålerenga ble frarøvet en scoring mot Bodø/Glimt i sommer, rant begeret over for VIF-kapteinen.
– Det har ikke skjedd noe innen dommermiljøet de siste 20 årene. Fotballen er blitt raskere og raskere, og de trenger sikkert hjelp. Jeg tipper de må komme ut og si at de trenger hjelp, først og fremst, før de får hjelp. Du ser VAR nå. Vi jobber ræva av oss hver dag for å bli bedre, og så kommer vi ut her og får dette pisset der tilbake. Nå er jeg bare forbannet.
Ifølge Vålerenga-kapteinen hadde også dommer Rohit Saggi anerkjent at de hadde rett etter den kampen.
– Ja, han så det på skjermen her. Han er jo fin, da. Ikke noe vondt om ham, og det er ikke meningen å virke nedlatende mot dommerne. Men de trenger jo hjelp, og det er poenget. Fotballen går bare raskere og raskere, og de har ikke fått noe hjelp de siste 20 eller 30 årene, siden fløyta ble oppfunnet sikkert. Mitt forslag er at VAR kommer hit så fort som mulig, sa Tollås Nation.
Dommerne har allerede sagt fra at de ønsker VAR i Eliteserien, slik som Rohit Saggi i videoen under:

Dommeren støtter Tollås Nation – Ønsker VAR

Også fotballforbundet har stilt seg positivt til videodømming, men man ville avvente hva medlemsklubbene i Norsk Toppfotball kom til.
– Veldig positivt, og vi nærmer oss raskt en endelig beslutning. Forbundsstyret i NFF har tidligere uttalt at de ønsker VAR. Planen nå er at en endelig beslutningssak skal fremmes forbundsstyret ved kommende månedsskifte, skriver konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, i en SMS til BA.
Det er Norges Fotballforbund som i siste instans vedtar innføring av VAR, og nå tyder alt på at systemet vil være på plass til 2023-sesongen.
(Eurosport / ©NTB)
I denne situasjonen mente mange med et skråblikk at VAR ble «innført» i norsk fotball:

Tar for seg den omdiskuterte straffesituasjonen: – Blir ord mot ord

Eliteserien
Se høydepunktene fra Sarpsborg - Vålerenga
23 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Klokkeklar beskjed om matchvinner-helten: – Han har vært for dårlig
37 MINUTTER SIDEN