I går kom det sterke reaksjoner etter at Flamur Kastrati ropte til Dag-Eilev Fagermo «Sett deg ned, din jævla soper!». Dommeren var Tom Harald Hagen, og i et intervju med lokalavisa Glåmdalen dagen derpå velger han å offentliggjøre at han selv er homofil.
– Jeg fikk flere meldinger fra dommerkolleger i etterkant som sa «vi tenkte vårt når det var du som dømte kampen!», sier han til avisen.
Hagen uttalte selv etter kampen i går at han ikke selv fikk med seg hva som ble sagt, men mente at dersom han hadde hørt hva det som ble ropt, så ville det resultert i rødt kort.
Eliteserien
Se høydepunktene: RBK reddet uavgjort mot Haugesund
7 TIMER SIDEN
Dommeren forteller videre at det å være homofil i toppidrettsmiljøet ikke burde være noe farlig, og at det burde bli mer normalt å kunne snakke om det og stå frem.
– Jeg tror i hvert fall at tiden er moden for å ufarliggjøre det. Og jeg tror dette bare blir utelukkende positivt for min del. Jeg har aldri lagt skjul på noe, men jeg har heller ikke hatt behov for å fortelle det til alle. Men det handler først og fremst om at jeg ikke trives i offentligheten, forteller han.
Han understreker at han ikke dømmer Kastrati for uttalelsene hans, da han mener det kan være ubevisst, og at det kanskje bare er en sjargong i fotballmiljøet. Den sjargongen vil han derimot ha vekk.
Hagen blir første dommer eller spiller i norsk toppfotball som står frem som homofil, noe han mener kan ha positive ringvirkninger for de som eventuelt skulle ønske å stå frem i fremtiden.
– Det burde ikke være sånn. På jentesiden er det mer åpent, men det har vært veldig lukket på herresiden. Jeg skal ikke spekulere i om noen andre tenker som meg - at de ikke har behov for å stå fram. Men jeg har ikke hørt om noen andre i fotballmiljøet som er homo, sier han til Glåmdalen.
Flamur Kastrati, som kom med ropene under gårsdagens kamp har lagt seg flat i etterkant av kampen og fortalt at han ikke visste hva «jævla soper» betydde.
Spissen er også utestengt fra trening og kamp av Kristiansund i påvente av en dom fra NFF og klubbens interne behandling av saken.
Eliteserien
Murring blant fansen: Fagermo inviterer til prat med supporterne
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Reagerer på Glimt-trenerens dom etter ny skuffelse: – Vær så snill
17 TIMER SIDEN