– Signalene jeg har fått av fysioen jeg bruker, er at det går sakte, men sikkert fremover. Jeg må bare ta uke for uke, og så får man jo se. Jeg har tro på at jeg skal komme tilbake på banen og er topp motivert for det, sier Abdellaoue til Eurosport.
– Men selvfølgelig, det har gått mange måneder. Det tok tre måneder før jeg opererte også, så det har gått mye tid. Så satser jeg på at det går seg til. Målet mitt er i hvert fall å komme tilbake og score flere mål.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
15 TIMER SIDEN
32-åringen forteller at han først ble rådet til å forsøke å styrke kneet, og at de sett i ettertid nok burde foretatt operasjonen tidligere.
Den var han gjennom i desember, og nå er det tre-fire uker siden han kastet krykkene.
– Hele klubben vår står bak Mos, og støtteapparatet er disponibelt for ham. Han har kontrakt ut året med oss, sier sportssjef Thomas Berntsen.
Ifølge ham er det første perspektivet for 32-åringen å bli såpass frisk at han også kan fungere godt i hverdagen i mange år fremover.
– Det er signalene vi har fått, kneet har fått mange smeller. Han skal kunne fungere fra 30 år til 90 år, og vi håper først og fremst han skal kunne leke med ungene sine, ta seg noen løpeturer og spille padel i mange år. Vi går hånd i hånd med Mos i denne situasjonen, sier Berntsen til Eurosport.

Tøft til tider

Nå jobber Abdellaoue hardt med å styrke og få tilbake musklene rundt kneet. Det er førsteprioritet, og han gjør forskjellige øvelser og sykler litt.
– Har du fått noe tidsperspektiv?
– De sier jo at en slik skade kan ta opptil seks måneder, men når jeg er tilbake, det vet jeg ikke. Om det er mai/juni, det er altfor tidlig å si.
Skaden er i det kneet som han også har fått smeller i tidligere. Abdellaoue sier med et smil at det er fysioen og kirurgen som har kontroll på alle detaljene og de medisinske betegnelsene.
– Jeg har absolutt hatt mye plager med kneet, så det har vært tøft til tider. Men jeg håper og tror selv at det nå, etter at jeg er blitt operert, går riktig vei.
– Du har ingen bekymring for at det ikke skal gå bra og at det kan være over?
– Jeg har jo ikke akkurat alderen på min side, og med en slik skade når jeg blir 33, kan det selvfølgelig gå begge veier. Men jeg jobber i hvert fall målrettet for å komme tilbake. Etter dialog med fysio og dem som opererte meg, er det det i alle fall det jeg og de tenker.

Elsker fotballen

For helt siden han var liten gutt, har fotball vært lidenskapen. Abdellaoue startet karrieren i Skeid, men i likhet med storebror Moa gikk ferden etter hvert videre til Vålerenga, for hans del i 2008.
Da han i 2011 ble lånt ut til Tromsø, slo han rett og slett til og ble toppscorer i Eliteserien med 17 mål. Året etter ble han hentet til FC København på en fireårskontrakt, før han senere ble lånt ut både til Vålerenga og OB. Siden har han vist hvilken målsnik han er i både Aalesund, Strømsgodset og nå Sarpsborg.
Gjennom hele karrieren har kjærligheten til fotball stått sterkt, og det er også den som driver ham nå.
– Jeg er absolutt topp motivert, og jobber steinhardt for å komme tilbake. Det er fotball jeg har drevet med hele livet og jeg vil spille så lenger klarer, selvfølgelig. Det er motivasjonen min, jeg elsker jobben min, sier han og legger til:
– Slik har det vært siden barndommen. Det startet med lek og moro, og så er det blitt en jobb. Jeg har lyst til å jobbe med det jeg liker best og trives med. Jeg skjønner selvfølgelig at jeg blir eldre, men fotball er det jeg har lyst til å drive med så lenge det lar seg gjøre.

Score flere mål

– Du har jo hatt en lang og innholdsrik karriere allerede, men føler du at har noe uoppgjort på banen?
– Jeg føler selv at jeg kan score flere mål. Jeg har et mål om å ha flere mål på kontoen før jeg kan si meg fornøyd, så motivasjonen er å komme tilbake og score flere.
– Thomas Berntsen er jo også inne på livet etter fotballen og at man skal kunne fungere godt da. Er det noe du er bekymret for?
– Det er selvfølgelig en vurdering man må ta når det kommer til det punktet, men nå i starten av opptreningen må jeg bare ta dag for dag og uke for uke. Det er for tidlig å ta den vurderingen nå.
I beste fall har han om lag tre måneder igjen av opptreningen og nærmer seg målet sitt om å være tilbake i målprotokollen.
– Ja, det er i hvert fall det de sier at er tiden man pleier å bruke. Vi får se, det går fremover, og det er det viktigste.

Skal revansjere fjoråret

Sarpsborg har etter bronsen i 2017 og Europa-spill i 2018 hatt to svakere sesonger med to strake 12. plasser. Nå sikter klubben høyere på tabellen, og Mos har tro på det som kommer.
– Det er ikke tvil om at vi ikke har prestert godt nok de siste årene, både meg og laget. Men jeg har tro på trenerteamet, og at vi skal ta neste steg. Vi fikk en veldig dårlig start i fjor, og det ødela mye for å få den flyten. Jeg tror vi skal bli enda bedre og skarpere i år.
Forrige sesong tapte laget de fem første kampene, og havnet bakpå ut av startblokkene.
– Det har absolutt mye å si å få en bra start. Det tror jeg vi skal klare. Så må man i hvert fall, sett opp mot i i fjor, sette sjansene. Vi må klare å ta med oss poeng selv om vi har en dårlig dag.
Ifølge den rutinerte spissen er tanken å bli mye mer offensive enn i fjor når det gjelder tabellplassering. Hvordan laget skal spille og tallkombinasjoner er han sikker på at kommer på plass, men hovedfokus er å komme høyere tabellen.
– Vi er ikke fornøyde med det vi leverte i fjor, vi skal ha flere poeng!
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
EN DAG SIDEN