Stabæk - Odd 0-1 (0-0)
– Det er kanskje det laget som har imponert meg mest i år, i tillegg til Bodø/Glimt. De har overrasket meg, sa tidligere Brann-trener Lars Arne Nilsen fra studio.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
– Det er fagfolk, det er dyktige folk, fortsatte han da han omtalte Odds trenerteam.
For Jan Frode Nornes og hans menn viste nok en gang styrke på bortebane og flyttet seg opp til en tredjeplass på tabellen etter 0-1 seieren mot Stabæk. Noe også Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson lot seg imponere over.
– Hva Odd har levert her er selve fasiten på en bortekamp, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson.
I årets sesong har nemlig laget fra Skien allerede vunnet mer på bortebane enn hva de gjorde både i 2018 og 2019-sesongen. Mye tyder på at laget har brutt en slags barriere, noe Odd-treneren er meget fornøyd med.
– Jeg er strålende fornøyd og syntes vi løser oppgavene til terningkast syv, sa en positiv Nornes til Eurosport etter pausen.
Men påpeker at han selv ikke er opptatt av tallene på tabellen der det nå er seks poeng opp til Molde på en andreplass.
– Jeg er ikke så opptatt av tabell, men jeg er opptatt av å utvikle laget og jakte prestasjoner. Klarer vi å spille som dette og leverer på det nivået her, så kommer vi til å plukke jevnt og trutt, og da kan det se bra ut når vi skal telle opp til slutt.
Se hele intervjuet med Jan Frode Nornes her. Saken fortsetter under videoen.

Strålende fornøyd Nornes: – Terningkast syv

Stang-ut

Odd jaktet bronse og lå rett i halen på Vålerenga på en tredjeplass med ett poeng som skilte lagene før søndagens kamp mot Stabæk, som forøvrig lå på en syvendeplass.
Gjestene spilte med tydelig selvtillit etter tre strake seiere i sekken, og styrte mesteparten av spillet, likevel hadde laget fra Skien store vanskeligheter med å finne nettet i kampens første omgang.
Like før pausen så det ut til at Odd skulle ta ledelsen med en gigantsjanse. Mushaga Bakenga fikk stå alene inne i boksen og kunne heade ballen upresset mot Marcus Sandberg, men i stedet fikk 26-åringen en kjempe miss og rotet bort ballen godt over mål.
– Han stopperen foran, jeg tror det var Hanche, touchet ballen rett før og det satt meg helt ut av spill, sa Bakenga da han omtalte situasjonen i pausen.

Bakenga-mål

Etter 69 minutters spill satt den endelig for Bakenga som styrte ballen inn i det lengste hjørnet etter en corner fra Espen Ruud, og kunne markere seg årets første nettkjenning og en sen bursdagsgave etter 28-årsdagen på lørdag.
– Jeg hadde lovt fruen å score i dag, hvis ikke så hadde jeg vel reist oppover til Trondheim, sa en spøkende Bakenga til Eurosport etter kampen.
Se hele intervjuet med Mushaga Bakenga her. Saken fortsetter under videoen.

Åpnet målkontoen: – Jeg hadde lovet fruen å score i dag

Gjestene var nære med å øke ledelsen mot et lite truende Stabæk-lag, men det endte 0-1 på Nadderud Arena.
Dermed tok Odd tilbake bronseplassen med 25 poeng under Molde på en andreplass med 31 og Bodø/Glimt som topper tabellen med 35 poeng.
  • Søndag tar Odd imot Kristiansund på Skagerak Arena, mens Stabæk tar turen til SR-Bank Arena der de møter Viking. Begge kampene kan du se på Eurosport Player og Dplay klokken 18.00. Sikre deg tilgang her!

Slik stilte lagene:

Stabæk (4-3-3): Marcus Sandberg - Mats Solheim, Yaw Ihle Amankwah, Andreas Hanche-Olsen, Peder Vogt - Hugo Vetlesen, Tortel Lumanza, Emil Bohinen – Oliver Edvardsen, Erik Boheim, Kornelius Normann Hansen.
Odd (4-3-3): Sondre Rossbach - Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Birk Risa - Markus Kaasa, Vebjørn Hoff, Joshua Kitolano - Kasper Lunding, Mushaga Bakenga, Elbasan Rashani.

Se høydepunktene: Bakenga matchvinner mot Stabæk

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37