– Hør med ham om kokkekunstene hans, dem har jeg hørt gjetord om. Han bor jo sammen med Hestad, og dere kan høre om hvor mange kilo han har fått av Hestad før årets sesong, sier Molde-trener Erling Moe til Discovery.
Molde har bevist at de ikke er noen lettvekter i sesonginnledningen, der de topper tabellen etter tre runder med syv poeng sammen med Bodø/Glimt.
Eliteserien
Se høydepunktene: Overlegne Bodø/Glimt ydmyket Odd i målfest
20 TIMER SIDEN
Men i husstanden Aursnes/Hestad har vekten gått ned.
– Jeg har tatt litt ansvar på kjøkkenet den siste tiden. Jeg måtte få ned fettprosenten min og Eiriks. Så da har jeg tatt litt tak på hjemmebane, og prøvd å servere sunn og god mat, forteller Aurnes.
Denne dagen hadde han servert entrecôte og poteter. Uten saus.
– Det høres kanskje litt nybegynner ut, men jeg har egentlig ikke visst forskjell på kaloriinnhold i ris kontra potet. Så nå kan vi variere litt. På en rolig dag som i dag, ble det potet til det stykket, smiler han.

Løste kode

Dermed er duoen topptrimmet til seriestart, og underveis i kampen mot Brann la ikke Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud skjul på at Aursnes, som har vært linket ut av landet flere ganger, trolig vil tiltrekke seg mer interesse i tiden som kommer.
– Det fortjener Aursnes definitivt. Det er ikke så mange i dagens Eliteserie som banker hardt på døra til Ståle Solbakken, men jeg har lenge vært av den formening at han fortjener muligheten. Han har vært stabilt god over lang tid, ikke bare i Norge, men også i Europa, sa Skullerud og fortsatte:
– Han er i nærheten i hvert fall og med en utgående kontrakt blir vel ingen overrasket om han får mulighet til å gjøre nye ting etter hvert.
Forrige sesong ble det sølv til moldenserne, men de imponerte stort i Europa League utover høsten og i vår. Ifølge Aursnes løste de en liten kode som gir håp om at de skal kunne levere på begge fronter denne sesongen.
– I fjor hadde vi en ganske dårlig periode da vi spilte i Europa og det ble flere kamper. Det virket som vi ikke greide å håndtere det så godt. Vi har hatt noen prater der vi snakket og følte at vi måtte ta litt tak i det, om hva vi spillerne ønsket fra trenerne og slike ting, sier han og legger til:
– Etter vi fikk snakket litt, synes jeg vi greide å komme bedre ut av det. Jeg tror folk ble mer skjerpet og ikke bare brydde seg om de «store kampene», på en måte. Det er Eliteserien som er hverdagen, og det er veldig viktig.

Analyserer seg selv

I tillegg ser han ofte opp igjen kamper for å finne områder der han har forbedringspotensial selv.
– Jeg ønsker å bli tryggere på meg selv i utspillingsfasen. Slik at man uansett om man har folk i rygg eller er presset som lag greier å beholde roen og kommer seg ut av det presset. Det er noe sikkert alle midtbanespillere har lyst til å beherske, og det har jeg også lyst til å bli god på.
Det var også en erfaring de tok med seg fra Europa-kampene mot lag fra Bundesliga og La Liga.
– Vi kjente spesielt på det i de to kampene mot Hoffenheim. Da ble vi kjørt og lå godt inne på egen halvdel. Da er det viktig å greie å beholde ballen, og vi trenger folk som beholder roen og får oss ut av det høye presset som de kommer med og greier å holde litt i ballen.
Selv har han tippet Molde som seriemester denne sesongen.
Så langt har laget hatt god apetitt på mål og resultatene er servert.
Eikrem vil dele banens beste-tittelen med Ohi - får samme trenerbeskjed daglig:

Vil dele banens beste-tittel med Ohi – får samme trenerbeskjed daglig

Eliteserien
Se høydepunktene: Rosenborg-debutanten imponerte i seieren mot Hamkam
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Knutsen med gode nyheter til Glimt-fansen: – Mye tyder på at han blir værende
I GÅR PÅ 17:19