Det nye året er bare fire dager gammelt, og trolig er det foreløpig stille før den såkalte stormen etter hvert som overgangsvinduene har og skal åpne. Samtidig er også markedet på generelt basis merkbart roligere enn normalt, i kjølvannet av korona.
– Det hagler inn med mailer og den biten der, så det er nok å skuffe unna. Det er tidlig foreløpig, og vi er bare på første normale arbeidsdag etter nyttår. Men det har vært roligere i år, det er ikke tvil om det, med korona og den biten der, sier Thomas Berntsen til Eurosport.
De har allerede hentet backen Eirik Wichne fra Start. Sportssjefen forteller at de ser for å hente 4-6 spillere inn.
Eliteserien
Motgangen fortsetter: – Det begynner å brenne
14 TIMER SIDEN
– Vi er ekstremt glade for de to salgene vi gjorde i fjor, selv om vi selvsagt gjerne skulle beholdt dem sportslig. Så vi er i en god situasjon. Det er som å pisse i havet sammenlignet med de store klubbene i Norge, men med vår måte å bygge klubb på, er vi veldig solide. Så vi er fornøyde med det, og kommer til å være fremoverlente med tanke på å fortsterke oss.
De solgte Ismaila Coulibaly og Jørgen Strand Larsen for en anseelig sum millioner.
– Det er ingen på trappene akkurat nå. Hadde vi hatt oppkjøring som vanlig fra 4. januar kan det hende vi hadde vært enda mer på, men nå skal vi ikke i gang og samle laget før nærmere slutten av måneden. Og så gjør det ikke noe om de tjener pengene sine et annet sted i en måned til, heller, sier Berntsen.
Tobias Heintz, som forrige sesong var på lån i klubben fra tyrkiske Kasimpasa, er neppe aktuell for å bli, slik han også uttalte selv til Eurosport før sesongslutt.
– Det er jo en spiller vi gjerne skulle fått på permanent basis, men han er ikke der i karrieren sin. Han hadde også vanlig inntekt, for han hadde ikke vært lenge nok ute til å få kunstnerskatt. Med kontrakten i Kasimpasa, som går ut neste sommer, må han bidra altfor mye selv.
Selv ønsker Heintz å fortsette karrieren i utlandet, og snakket om at han så på nabolandende Sverige og Danmark som mer aktuelle enn Norge, dersom han ikke får en annen mulighet utenfor Skandinavia, slik han først og fremst ønsker. En av årsakene til det, er at han mener det kan åpne andre dører enn spill i hjemlandet i form av springbrett videre igjen.
Berntsen er også inne på dette med økonomiske fordeler i svensk og dansk fotball, kontra hva norske klubber som oftest kan tilby.
– De har et annet skattesystem i Sverige, der det er lettere å få lavere skatt, lavere sign on og sign off fee. Også i Danmark er det annerledes skatt for kunstnere, og kronekursen er vel 1.42 i forhold til den norske krona, så i utgangspunktet er vi sjanseløse på å hente spillere fra den danske ligaen eller konkurrere med danske klubber på økonomi. Det er brutalt.
Husker du denne fra før sesongstart i fjor?:

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
16/05/2022 PÅ 20:24
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
16/05/2022 PÅ 20:12