SKIEN / OSLO (Eurosport.no):
Midtstopperen har slitt i hele år med en prolaps. Da den begynte å bli bedre, gikk det som det ofte gjør med spillere i opptrening: Det kom en ny smell med nye «småting».
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
I forrige uke var han tilbake på feltet og jogget lett rundt banen mens lagkameratene trente. Denne uken var han endelig i aksjon med ballen.
– Det er klart det er deilig å være tilbake på feltet. Jeg fikk jo en liten smell, så jeg måtte tilbake i styrkerommet, sier Semb til Eurosport.
At han skar grimaser underveis, skyldes neppe den fysiske forfatningen.
– Jeg er ikke i så dårlig form. Men fotballbevelser er litt annet enn sirkeltrening. Vi får se hvordan det går og hvordan kroppen reagerer. Jeg håper å være med litt mer fremover.
Etter hvert kommer det også en landslagspause, som kan føre til at han får mer tid til å trene seg ordentlig klar. Som han selv sier har han vært borte en stund, så håpet er å kunne bidra litt mot slutten av sesongen. Heldigvis for ham personlig er det en ekstra lang sesong i dette spesielle året.
Men 30-åringen har bare om lag 60 dager igjen av kontrakten med Odd.
– Det er litt dialog, men det er klart, jeg må komme meg ut på banen. Det er ingen vits å være fotballspiller og ikke kunne bidra. Det gjelder vel litt begge veier, egentlig. Men det er mye som kan skje på 60 dager.
Med hans skadehistorikk de siste årene, vil også eventuelle andre klubber måtte ta en liten sjanse på spilleren som i 2013 fikk sin landslagsdebut. Så fikk han da også en mye mer prestasjonsbasert kontrakt før 2019-sesongen.
– Det er ikke så gunstig slik sett. Jeg har vært mye skadet nå. Det har vært et kjipt 2020. Vi får se, jeg er i hvert fall fotballspiller i to måneder til, sier han med smil.
– Man tenker jo litt forskjellige ting når man hele tiden går skadet. Jeg er veldig glad i fotball, men jeg er veldig glad i å bidra her ute. Jeg er ikke så glad i å sitte inne og se de andre gå ned på banen. For meg er det viktig å komme ut. Gjør jeg det og får en god periode, har jeg fortsatt lyst til å vise hva jeg er god for, tilføyer han.
– Men når du sier det slik, tolker jeg det litt dithen at du ikke gjør dette på liv og død, men må kunne spille?
– Det er riktig det. Du kan tolke det slik.
Men å legge opp er ikke et opplagt alternativ på nåværende tidspunkt.
– Ikke nå. Jeg har lyst til å legge ned 100 prosent arbeid nå, men det er klart at om kroppen ikke spiller på lag, så gjør den ikke det. Da må man ikke spille fotball.
Planen og håpet nå er å få bidratt litt i innspurten av lagets gode sesong, og ikke minst å være skikkelig klar for 2021. Likevel har han forståelse for det dersom Odd nøler litt med en kontraktsforlengelse.
– Ja, de vil jo at jeg skal bidra her ute. Det er det jeg har lyst til også. Som jeg har vært innom, er det fotballspiller her ute jeg er. Ikke inne, sier Semb, som ikke har satt noen tidsfrist eller deadline for seg selv.
Odd-trener Jan Frode Nornes roser stopperen for den gode jobben han har lagt ned i en tung tid mentalt.
– Han har hatt tre tøffe år. Han kom sterkt tilbake i fjor, men har hatt et tøft år i år. Vårt ønske er å få ham tilbake frisk. Nå trener han med laget, men han har gjort en eventyrlig jobb i gymmen. Det er mentalt tøft å gå ned i gymmen hver dag, mens resten av guttene går ut på banen for å spille ball. Vi har et veldig sterkt ønske om å få ham restituert, for Fredrik på sitt beste er blant de beste i Norge, sier Nornes til Eurosport.
– Hva må han vise for at han blir med inn i 2021 også?
– Det er ikke så lenge igjen av sesongen, men vi har ikke noe hastverk med det i det hele tatt. Førsteprioritet er å få ham frisk. Tore Andersen og klubben snakker med Fredrik jevnt og trutt, så vi har en løpende dialog om 2021. Så får vi se hva vi lander på.
– Han fikk en prestasjonsbasert kontrakt med lavere fastlønn sist, det kan være en løsning igjen?
– Vi får se. Mitt mål er å få ham frisk og tilbake, så får vi ta en vurdering nærmere 2021. Fredrik er en fantastisk kontinuitetsspiller her i klubben, sammen med «Kvelle» (Fredrik Nordkvelle), (Espen) Ruud og (Steffen) Hagen. De betyr mye for de yngre spillerne i klubben. Han er en av bjellekuene våre.
På spørsmål om det med en eldre, skadet Steffen Hagen, et hett salgsobjekt i Odin Bjørtuft og Semb Berge muligens på vei ut – blir det litt vel mange endringer på midtstopperplassen, nevner han de to 01-gutta de har i backup:
– Vi har Bjørn Mæland og Eirik Asante. Det er en påminnelse jeg får når jeg ser hvordan Kevin (Egell-Johnsen) løste rollen sin mot Aalesund i sin første kamp fra start. Jeg ble glad på ungguttas vegne av at Kevin gjorde det så bra. De er nok nærmere elleveren og mer modne enn..., sier Odd-sjefen og drar på det.
– De er nok nærmere å spille Eliteserien enn jeg av og til tror, vedgår han.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57