Populære sporter
All sport
Vis alt

Tilbake på feltet etter operasjonen – nærmer seg comeback i norsk fotball

Carl Henning Biørnstad

Publisert 08/06/2021 klokken 12:46 GMT+2

Sarpsborg 08-spiss Kristian Fardal Opseth er tilbake på treningsfeltet etter at han i mai ble operert for lyskebrokk. Nå kan vi forvente å se 31-åringen i full firsprang om få uker.

Daværende Adelaide United-spiller Kristian Fardal Opseth i aksjon mot Melbourne Victory under en australsk seriekamp i 2020.

Foto: Getty Images

  • Søndag tar Sarpsborg 08 i mot Brann på hjemmebane. Lad opp til kampen med Fotball Direkte fra klokken 17:00 på Eurosport Norge og discovery+! Sikre deg tilgang her!
SARPSBORG (Eurosport.no):
Etter å ha knust scoringsrekorden på én sesong i OBOS-ligaen for Bodø/Glimt i 2017, har Kristian Fardal Opseth prøvd lykken i både Asia og Australia. Først forlot spissen Glimt til fordel for tyrkiske BB Erzumspor, før ferden gikk videre til Adelaide United i Australia og Bengaluru i India.
2. mars annonserte Sarpsborg 08 at de henter tilbake Fardal Opseth til Norge, men siden da har det blitt lite fotball for den høyreiste mannen fra Kaupanger.
En «mystisk» skade i lysken har satt Fardal Opseth ut av spill, og spissen har derfor ikke fått trent noe særlig med sine nye lagkamerater.
I Discoverys Seriestart spesial-episode før sesongen beskrev sportssjef Thomas Berntsen skaden som «vrien» og vanskelig å få tak på. Drøye to måneder etter ankomst Sarpsborg, fikk legene løst mysteriet, og Kristian Fardal Opseth ble operert for lyskebrokk.
(Saken fortsetter under videoen).
picture

På «hugget» under første Bohinen-trening: – Føltes litt som et amerikansk uttak

Trent alene på feltet

Nå, en drøy måned etter operasjonen, er Kristian Fardal Opseth på plass på treningsfeltet. Discovery var til stede under mandagens trening på Sarpsborg stadion, der spissen deltok på store deler av fellesøkten – inkludert kampsituasjon.
– Det kommer seg litt etter litt nå. Det har gått fire uker siden operasjon, og det kjennes mye bedre ut. Det er fortsatt sårt, men det blir ikke verre fra dag til dag. Jeg føler at det går andre veien, at det blir bedre og bedre, forteller en smilende Fardal Opseth til Discovery.
31-åringen forteller at han har brukt landslagspausen godt.
– Mens alle de andre hadde ferie forrige uke, var jeg på feltet hver dag for å trene alene og komme meg i form. Så nå håper jeg at progresjonen fortsetter i dette sporet, sier han.
Kristian Fardal Opseth har ikke maktet å opprettholde scoringssnittet sitt ute i den store verden, etter at han i 2019 forlot Bodø/Glimt. I Erzurumspor ble det ett mål på 12 kamper, mens han i Adelaide noterte seg for seks kasser på 24 opptredner. I Bengaluru scoret han ett mål på 15 kamper.
(Saken fortsetter under videoen).
picture

Berømmer kompisen etter storspill og landslagsdebut: – Han går jo på vannet

Kampklar om noen uker

Sarpsborg 08-lege Chubaka Rubasha bekrefter overfor Discovery at Fardal Opseth er i god rute.
– Vi skynder oss sakte. Nå handler det om å øke belastningen gradvis, men han har jobbet veldig bra med å holde formen ved like, forteller Sarpsborg 08-legen.
– Når kan vi forvente at Fardal Opseth er klar for kamp?
– Det er ikke noe dato som er satt enda, men vi er nede i uker nå. Først må han begynne å trene fullt, så tar vi det derfra, svarer Rubasha.
Rubasha og resten av 08-teamet klarte ikke å finne ut hva som feilte spissen, før de etter hvert var nødt til å ta saken i egne hender – bokstavelig talt.
– Han er tidligere operert for gilmours groin på begge sidene av lysken. Vi hadde ikke noe særlig informasjon om hvordan operasjonene hadde blitt gjort, men vi visste at han hadde gjennomført de. Vi trodde kanskje at det var en sammenheng med det. Vi måtte gå inn i lysken hans, og først da fant vi ut at det var snakk om lyskebrokk, forklarer legen.
Se intervju med Lars Bohinen etter hans første trening som Sarpsborg 08-trener. Saken fortsetter under videoen.
picture

Dette er Bohinens Sarpsborg 08-plan: Åpner for formasjonsvri

Utelukker ikke sammenheng med bilykke

I Seriestart Spesial-episoden om Sarpsborg 08 uttalte Thomas Berntsen at det kunne dreie seg om en bilulykke Fardal Opseth var involvert i.
– Det kan komme derfra, at noe skjedde med ryggen da og som har gjort han stiv i bekkenet, sa Berntsen i epiosoden.
Hovedpersonen selv tror ikke ulykken er direkte årsak til skaden, men utelukker ingenting.
– Jeg tviler på at det har noe med det å gjøre egentig. Vi var bil nummer to, men jeg tror ikke den ulykken har så stor sammenheng. Men kropper henger jo sammen, så man skal aldri si aldri, sier Fardal Opseth til Discovery.
– Så du er klar for å ta norsk fotball med storm igjen?
– Jaja, uten tvil, smiler Fardal Opseth, før Sarpsborg 08-kaptein Joachim Thomassen skyter inn fra siden:
– Jeg noterer ned hva du sier nå, ler han.
– Jeg prater meg alltid vekk, så det er jeg kjent for, svarer spissen tilbake og smiler.
Se hele Seriestart Spesial-episoden om Sarpsborg 08 her:
picture

Seriestart Spesial: Sarpsborg 08 med Stahre og Berntsen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame