Etter to sesonger på utlån i Bodø/Glimt er Erlend Dahl Reitan tilbake i Rosenborg.
22-åringen, som har gjort sine saker svært bra for de gulkledde, har hele tiden vært klar på at han ikke vil finne seg i å måtte sitte mye på benken under Eirik Horneland.
Eliteserien
Høydramatiske sluttminutter i Skien da Odd slo Glimt
17 TIMER SIDEN
– Jeg er i en alder hvor jeg er nødt til å spille. Dersom jeg skal tilbake, må jeg få en fair sjanse. Det er uaktuelt å sitte på benken i 20 serierunder, sa Dahl Reitan til Adressa etter kampen mot Rosenborg i november i fjor.

Fikk klart svar

RBK-sjefen svarte med at dette var det RBK som styrte, og at man ikke kunne stille slike ultimater i toppidretten.
Denne uken var Dahl Reitan gjest i RBK-podkasten «Rasmus&Saga» hvor han kunne fortelle følgende:
– Eirik skjønte nok veldig godt hva jeg sa. Jeg vet ikke helt hvordan han formulerte seg, men jeg har sagt det samme til klubben. De vet like godt som meg at jeg trenger å spille kamper. Vi er nok på bølgelengde nå.

Oppklarende samtale

For etter å ha pratet med RBK-sjefen i Marbella under det som skulle vært sesongoppkjøringen, ble Dahl Reitan trygg på at han var ønsket med videre. Han hadde snakket såvidt med klubben før han flyttet tilbake etter sesongen, og var nysgjerring på hvor mye de hadde fulgt med.
– Jeg lurte på hva de syntes om meg og det jeg hadde gjort. Jeg spurte om de så for meg i en RBK-tropp i 2020. Jeg følte jeg fikk de svarene som jeg hadde trodd og håpet jeg skulle få. Det var en veldig konstruktiv prat, sier Dahl Reitan.
Returen til Rosenborg blir ikke den første perioden Dahl Reitan har under Horneland. Haugalendingen var faktisk mannen som ga 22-åringen sin debut for aldersbestemte landslag.
– Jeg oppfatter ham som litt roligere enn den gangen, faktisk. Jeg husker ham som at han stod og skrek voldsomt fra sidelinjen, ler Dahl Reitan.
Den hjemvendte unggutten beskriver Horneland som en tydelig og bestemt leder, og at «alle som har litt peiling på fotball» skjønner at det var naturlig å forlenge kontrakten hans ut 2021-sesongen.

Dette angrer Brann-profilen på: – Ingenting å tape på det

Eliteserien
Sen scoring sikret seieren for Jerv
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Terminerer kontrakten – klar for ny klubb
EN DAG SIDEN