Nederlenderen ble hentet til Mjøndalen etter spill for Finnsnes i 2015 og 2016, men etter fire sesonger i brunt, tok det slutt. Der har 30-åringen spilt 105 kamper og scoret 13 mål.
Opprinnelig kom han til Norge for å bo med kjæresten, uten å ha store ambisjoner på banen. Men etter å ha imponert for den lokale 3. divisjonsklubben, og forholdet med den daværende kjæresten tok slutt, satset Jansen videre på fotballen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Overlegne Bodø/Glimt ydmyket Odd i målfest
21 TIMER SIDEN
Plutselig kunne han debutere i Eliteserien som 28-åring fem år senere.

– På tide med noe nytt

I de tre første sesongene var han mer eller mindre bankers på Mjøndalen-laget, men forrige sesong måtte han se litt flere kamper fra benken, da Sondre Solholm Johansen og nyankomne Markus Nakkim var de to foretrukne midtstopperne.
Likevel noterte han seg for 16 kamper og en scoring i Eliteserien forrige sesong også.
– Det er selvfølgelig synd at det ikke ble mer i Mjøndalen. Jeg fikk ikke like mye spilletid, men det ble en del kamper. Alt i alt har jeg hatt det veldig bra der, med opprykk og å etablere oss i Eliteserien. Det har vært en veldig fin tid, men nå er det på tide med noe nytt, sier Jansen til Discovery.
Han svarer på flytende norsk, og med bostedsadresse i Drammen er han tilbake i landet og ser seg om etter ny arbeidsgiver. Her har han vært siden midten av mars.
– Jeg har vært gjennom karantene og trent med Christian Gauseth og andre kompiser, og er i veldig god form, egentlig. Nå trener jeg for meg selv og holder meg i form, og venter til en klubb kommer på banen. Jeg har skjønt at det er mange som trenger en midtstopper.
30-åringen forteller at det har vært litt kontakt med lag i Nederland og noen klubber i Norge, men at han foreløpig har valgt å avvente det han ser på som riktig tilbud.
– Jeg har selvfølgelig hørt om noen klubber og med agenten min, men det har ikke vært noe konkret. Jeg håper på Eliteserien eller et godt prosjekt i OBOS-ligaen. Men først og fremst på øverste nivå. Jeg føler at jeg etter to år i Eliteserien har det nivået inne og har noe å gjøre der, og er veldig ambisiøs og vil ha det høyeste mulige nivået.

Glad for Gauseth-løsning

Jansen bor for seg selv i Drammen, og innrømmer at det er litt utfordrende dager.
– Det er vanskelig å stå uten klubb, og det er tøft mentalt å holde motivasjonen oppe med trening og slik, men har valgt det slik og står løpet ut. Jeg tror det kommer en bra mulighet, og vil satse videre på fotballen, rett og slett.
– Du tror det kommer et godt tilbud?
– Ja, jeg tror på det. Jeg tror klubber har vært litt i tvil og ventet litt på at grensen skal åpne, men nå begynner seriestart å komme veldig nært. Det er vel ikke så mange ledige på markedet, heller ikke i utlandet, sier Jansen og legger til:
– Jeg er også veldig åpen for å vise meg frem på trening eller prøvespill, jeg føler meg ikke for stor for det. Så det er absolutt en mulighet. Jeg stoler på egne ferdigheter, så hvis jeg får en sjanse, tar jeg den.
Gjennom våren har han som nevnt trent mye med Gauseth, som nå - etter en helomvending rundt påsketider - er tilbake i Mjøndalen.
– Det er synd å miste treningskameraten, men jeg er veldig glad på hans vegne. Det er riktig at han signerte for Mjøndalen. Han er kaptein i laget og såpass viktig, at en slik avslutning på karrieren hadde vært veldig kjipt. Han må ha et år der han spiller og avslutte på riktig måte.
Jansens tidligere lagkamerater imponerte i kamp mot Sandefjord onsdag. Se alle målene her:

Ni mål på to kamper for MIF – se høydepunktene fra kampen mot Sandefjord

Eliteserien
Se høydepunktene: Rosenborg-debutanten imponerte i seieren mot Hamkam
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Knutsen med gode nyheter til Glimt-fansen: – Mye tyder på at han blir værende
I GÅR PÅ 17:19