• Se Brann - Molde søndag fra klokken 18.00 på TVNorge og Dplay. Få tilgang her.
Tekst av Håkon Østmoe Brandsnes.
Det er i den nyeste utgaven av Spillerrådet at Brann-profilen Kristoffer Barmen går knallhardt ut mot bergenspressen. Samtalen bunner i konflikten rundt Gilbert Koomson.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
10 TIMER SIDEN
– Hvordan er forholdet til bergenspressen i Brann? spør programleder Vegard Flemmen Vaagbø.
– Det er ingen hemmelighet at det er litt betent. Det har det vært veldig lenge. Hver gang det ser ut til å lysne litt og at man spiller på samme lag, så smeller det en sak som dette som setter forholdet til bergenspressen litt tilbake. Det er vanskelig å forholde seg til dem, sier Barmen.
Les hva Bergens Tidende og Bergensavisen sier om kritikken nederst i saken.
Se utbruddet og Spillerrådet-episoden i videoen under:

Spillerrådet: Kontroversielt intervju, lite gjennomtenkt kjøp og reagerer mot pressen

– Kanskje full boikott er løsningen

Brann-spilleren utdyper at det går til et punkt der «nok er nok». Særlig Bergens Tidende får unngjelde av midtbanespilleren.
– Nå har jeg faen meg de så langt oppe i halsen. Man skulle tro at de ga oss lite grann, vi er fra samme by og ønsker det beste for hverandre, men det er ikke i nærheten. De søker bare etter negative saker og for å destruere sportsklubben Brann. Jeg vet ikke hva som må til for at vi skal komme unna dem. Kanskje det er full boikott som er løsningen. De kan ikke holde på sånn som det der, slår Barmen fast.
Hvorfor er du så lei av dem? Er det enkeltting? spør Vaagbø.
– Kom til Bergen, spill for Brann og still opp på et intervju. Da skal du få kjenne på det. Det er noe annet å bli intervjuet av VG, Eurosport og TV 2, enn hva det er å bli intervjuet av Bergens Tidende. Du får noen spørsmål der du bare tenker: «Hva er de driver og graver i?». Hvert eneste svar du kommer med, skal de vri og vende på, og de mater ord i munnen på deg. Det er bare å si: «Ingen kommentar», egentlig. Hvis ikke vinkler de det feil uansett, sier Barmen.

– Vi er ingen heiagjeng

På spørsmål fra Haugesund-spiller Fredrik Pallesen Knudsen om hvem som er verst av Bergens Tidende og Bergensavisen, svarer Barmen førstnevnte.
– De skaper de største problemene for oss. På stadion, tro det eller ei, jobber vi ganske knallhardt for å lykkes med det vi holder på med. Det er kjedelig ha noen på utsiden som hele tiden motarbeider det du driver med og skaper splittelser i spillergruppen, trenerteamet og blant supporterne. Jeg er forbanna lei, rett og slett, sier Barmen.
Bergens Tidende er blitt forelagt kritikken av Eurosport. Nyhetsredaktør Trond Olav Skrunes tror Barmen misforstår pressens samfunnsoppdrag.
– BT har nok en annen rolle enn hva Barmen legger til grunn. Vi er ingen heiagjeng. Selv om vi er fra samme by, kan vi ikke hive alle prinsippene våre. Det er mange Brann-supportere i BT, men det er en jobb, sier Skrunes.
Saken fortsetter under videoen.

Frustrert Brann-sjef: – Skal ikke være mulig

– Hadde vært en unnlatelsessynd

Skrunes utdyper at konflikt og uenighet er en del av fotballen, akkurat som i næringslivet og politikken.
– Det hadde vært en unnlatelsessynd ikke å omtale Koomson-konflikten. Det er en konflikt, bestående av en avtale, kontrakt og bud. Det er en millionindustri, og vi har skrevet om det siden man startet med overgangsmarkedet, sier Skrunes.
Han mener de ville gjort Brann en bjørnetjeneste ved ikke å omtale det.
– Så skal de få lov til å være misfornøyde med vinklinger, men det er en del av gamet. Det er fansen som kjøper drakter og billetter. Da må de få vite hva som skjer. Det er lov å være forbannet, men det kan være lurt å sette seg inn i pressens rolle, sier Skrunes.

Åpen for en prat med Barmen

Skrunes sier at han gjerne tar en prat med Barmen for å klarne luften. Det tilbudet får Brann-spilleren også av Tormod Bergersen, sportsleder i Bergensavisen.
– Det finnes eksempler på dårlig journalistikk, akkurat som dårlige fotballprestasjoner. Noen ganger bommer vi, men jeg tror «ranten» først og fremst skyldes hva de selv har prestert på banen denne sesongen. Men når folk sier sånt, hører vi på dem. Vi ønsker å luke ut det vi tenker kan være verdt å ta til oss. Jeg føler derimot ikke at bergenspressen er noe mindre etterrettelig enn hva resten av Presse-Norge er, sier Bergersen.
Både han og Skrunes ser på en boikott som urealistisk.
– Det har vært mange enkeltspillere som har boikottet BA og BT, men at hele klubben skulle gjøre det... Jeg tror mange i klubben skjønner oppmerksomheten vi gir dem. Selv om de ikke alltid er enige i fokuset, gir vi klubben mye gratis reklame. Det er kanskje en idé å sette seg ned sammen med de som er misfornøyde. Døren er alltid åpen hos oss. Barmen har nummeret mitt, sier Bergersen.
Sett denne?

Bernt oppsummerer runde 19: LAN-jubel, Flamur-duell og Molde-tap

Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38