Vikings daglig leder Eirik Bjørnø bekrefter overfor Eurosport at Viking nå har gjennomført overgangen for Shayne Pattynama fra nederlandske Telstar.
Noe klubben like etterpå bekrefter på sine hjemmesider.
Eliteserien
Returnerer til Vålerenga: – Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves
8 TIMER SIDEN
– Dette er en spiller som har blitt spilt inn av Erik Nevland, som har et godt kildenettverk i nederlandsk fotball, sier Bjørno til Eurosport.
Erik Nevland har en svært innholdsrik karriere bak seg, og den 43 år gamle rogalendingen har blant annet tilbragt fire år i den nederlandske klubben Groningen. Nå jobber Nevland som daglig leder i Viking FK.

Innreiseforbud

Shayne Pattynama har skrevet under på en treårskontrakt med Viking, og har tidligere spilt ungdomslagene til Utrecht, Ajax og Lelystad. Dette er første gang 22-åringen prøver seg i utlandet.
Koronarestriksjonene gjør det derimot krevende for Viking å få nysigneringen inn i Norge.
– I utgangspunktet er det utfordrende, men vi har lagt merke til at andre klubber har prøvd å få unntak fra innreisereglene, så vi kommer til å prøve på dette vi også, sier han videre.
Innreiseforbudet til Norge gjelder for alle som ikke er norske statsborgere, med mindre en er bosatt i Norge eller har en annen relevant grunn til å reise inn i Norge. Pattynama slutter seg dermed i utgangspunktet med resten av Viking-laget så snart innreiserestriksjonene tillater dette.
Ifølge Stavanger Aftenblad betaler klubben rundt en halv million kroner for venstrebacken.

To signeringer på to dager

Kjøpet av den nederlandske venstrebacken kommer dagen etter at Viking sikret seg den 21 år gamle spissen Mai Traore fra svensk fotball. Også Kevin Kabran er hentet inn portene på Jåttåvågen.
– Kan vi forvente flere inn portene på SR-Bank Arena dette vinduet?
– Man vet aldri, men foreløpig tror jeg at vi ser oss fornøyde med dette overgangsvinduet, konstaterer den daglig lederen.
Mandag ble det klart at NFF endrer det planlagte overgangsvinduet, der det nå er bestemt at vinduet fryses i perioden 24. mars til 17. april. Deretter åpnes det igjen fram til 30. april, slik at det holder åpent så tett opp til den planlagte seriestarten 2. mai.
Les mer om endringen her.
Eliteserien
Bekrefter enighet: Mot norsk overgangsrekord for Glimt
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ble hyllet etter drømmedebut: – Jeg trives best under press
11 TIMER SIDEN