De siste landskampene i Europa er ferdigspilt for denne gang, og om få dager braker det endelig løs igjen i både OBOS-ligaen og i Eliteserien. Klubbene har brukt pausen godt, og for de som ikke har så mange spillere ute på diverse landslag, har landslagsukene vært en god anledning til å terpe på detaljer og trening inn mot den svært spennende høstsesongen.
For Molde sin del, har de siste dagene blant annet blitt brukt til å bli kjent med en langveisfarende angrepsspiller.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Den tidligere Real Madrid -og Las Palmas-spilleren Cristian Josué Artiles Cedrés har nemlig trent med laget fra «Rosenes by» denne uken. Det melder Romsdals Budstikke.

Lagkamerat med Ødegaard og Craninx

Cristian Cedrés er tidligere lagkamerat med Martin Ødegaard i Real Madrid Castilla – i tillegg til at han har spilt sammen med Molde-målmann Alex Craninx i samme klubb. For ja, keeperen har flere år bak seg i den spanske storklubben. Craninx spilte i Real Madrid-systemet i hele seks år, fra juli 2011 til juli 2017.
Nå er sisteskansen gjenforent med sin tidligere lagkamerat i Spania.
– Dette er en veldig spennende spiller. Han var barnestjerne og ungdomsstjerne i systemet til Real Madrid. Alex (Craninx) hatt god kontakt med Cristian, og nå har vi fått i stand et opphold i Molde. Han skal trene med oss framover slik at vi blir kjent med hverandre, forteller Molde-trener Erling Moe til Rbnett.

«Ekspesjonell allsidighet»

På Real Madrid sin egne nettsider blir Cedrés, som kan bekle både høyre -og venstrekanten, beskrevet som en «fotballspiller med ekspesjonell allsidighet» og som også har «et enestående skudd fra utsiden av 16-meteren».
Om spanjolen signerer for de blåhvite er enda ikke klart. Erling Moe forteller videre til lokalavisen at de skal ta vurderingene parallelt med at han får vist seg fram.
– Vi har ikke bestemt noe om tidsperspektivet her, han blir med oss framover og så får vi evaluere litt underveis. Men dette ser ut til å være en spiller med virkelig spennende ferdigheter. Det er der dette ligger per dags dato, så får vi se hvordan det utvikler seg, sier Moe.
Sett denne?

Prosjekt overlevelse: Åpner alle dører og triller terning på sesongen

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51