• Se storoppgjøret Barcelona - Real Madrid i den spanske supercupen onsdag 12. januar fra klokken 20:00 på MAX og discovery+!
Det bekrefter klubben på sine hjemmesider søndag ettermiddag. Björklund har i likhet med Billborn skrevet under på en kontrakt ut 2024-sesongen.
Joachim Björklund kommer fra rollen som assistenttrener i Hammarby – gamleklubben til Sarpsborg 08-trener Stefan Billborn. Assistenten har også erfaring som akademitrener i den spanske storklubben Valencia.
Eliteserien
Se målene fra Rosenborgs kamp mot Viking
13 TIMER SIDEN

56 kamper for Brann

Björklund er en svært merittert svenske som tidligere har spilt i klubber som Wolverhampton, Sunderland, Valencia og Rangers. Jobben i Sarpsborg 08 blir ikke første gang 50-åringen jobber i Norge, for i perioden fra 1990-1992 spilte Björklund for Brann. Svensken fikk 56 kamper for de rødkledde.
Joachim Björklund står også med solide 77 landslagskamper for Sverige.
Dermed blir det tre svensker i trenerteamet til Sarpsborg 08 fra og med sesongen 2022. Assistent Magnus Edlund kom til klubben for et drøyt år siden.
Se Discoverys første intervju med Sarpsborg 08-trener Stefan Billborn her. Saken fortsetter under videoen.

Beskriver egen filosofi: – Det er full fart framover

– Vil gjøre Stefan enda bedre

Joachim Björklund ser fram til å jobbe sammen med Stefan Billborn.
– Jeg er veldig sugen på å jobbe med Stefan igjen. Det er en god venn og en utrolig dyktig trener som jeg arbeider godt sammen med. Når man jobber med en som Stefan, blir man sett og man kjenner seg viktig. At det i tillegg er et bra team på plass med dyktige og kompetente folk, ser jeg på som en stor fordel. Jeg er ikke akkurat en som har store utfordringer med å være sosial, så det her kommer til å bli veldig bra, sier han til sin nye klubb.
Sportssjef Thomas Berntsen har over lengre tid jobbet med å løse trenerkabalen i Sarpsborg. Nå er han godt fornøyd med å ha fått på plass assistent Björklund.
– At vi får inn Björklund vil gjøre Stefan enda bedre. Trenerteamet vårt er nå komplett. Vi har en sulten og motivert gjeng som er gira på å gjøre Sarpsborg 08 bedre og som jeg tror kommer til å utfylle hverandre veldig bra. «Jocke» kommer inn med energi og trykk. Dette skal bli bra, sier Berntsen.
Se hva Thomas Berntsen sa om klubbens nye hovedtrener her.

Spår et offensivt S08 under ny trener: – Vil heller vinne 4-3 enn 1-0

Eliteserien
Avviser bruk av storskjerm – innrømmer at målet skulle vært godkjent
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Overtidskok: Vikings og RBKs kaptein så rødt på overtid: – Dum takling av meg
13 TIMER SIDEN