Da Strømsgodset tapte 3-0 mot Mjøndalen lørdag, var det tiende gang på rad at spillerne i Godset gikk av gressmatta uten tre poeng denne sesongen.
Det begynner og merkes. Hele laget gikk rett i garderoben. Ikke før det var gått 30 minutter kom Lars Vilsvik og Mikkel Maigaard ut igjen, med hodet omtrent på høyde med skuldrene.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
7 TIMER SIDEN
Da var det ingen som hadde sagt noe på en stund i bortegarderoben på Nedre Eiker Stadion.
– Det er tungt, det sier seg selv. Vi spiller fotball for å vinne kamper og selvfølgelig blir du preget etter hvert når du ikke vinner. Samtidig så har vi spilt gode kamper selv om vi ikke har vunnet, men vi må opp på hesten, sier Lars Vilsvik om situasjonen laget står i.
Vilsvik spilte sin kamp nummer 329 for Godset og tangerte klubbrekorden i tapet. Det bleknet i skuffelsen over nok en kamp uten seier.
Forsvarsspilleren avviser ikke at dette er den dårligste perioden han har vært med på, gjennom sin 10 års lange periode i klubben.
– Vi har kjempet om nedrykk de siste årene, men så er det som det blir sagt utvikling på gang. Jeg tror vi hadde sett enda mer av det dersom vi fikk en seier, sånn at guttene kunne fått en god følelse, spille med litt lavere skuldre og få litt mer smil rundt munnen igjen når de spiller. Jeg tror vi trenger en trepoenger, uansett hvordan vi får den, og da tror jeg det løsner, sier Vilsvik.

Må heve nivået

Også kaptein Mikkel Maigaard var langt nede etter tapet mot erkerivalen, og merker på kroppen at det begynner å bli lenge siden det har blitt feiret en seier i garderoben.
– Det er klart, det er ikke gøy og ikke vinne kamper. Vi spiller alltid for å vinne, og det har vi ikke gjort på en stund nå. Vi må alle ta tak i oss selv å heve nivået dersom vi skal vinne kamper i Eliteserien, sier kapteinen.
For mens trener Henrik Pedersen snakker om utvikling og positive tendenser, har Godset havnet på 13. plassen i Eliteserien. Laget står med 24 poeng på 24 kamper, og den danske kapteinen tror ikke lengre det bare handler om de små justeringene.
– Det er klart, det er små ting fra kamp til kamp, men nå har det gått ti kamper uten seier. Vi må gå i oss selv og så må vi heve nivået, for det vi presterer om dagen er for dårlig, sier Maigaard.

Godt med en pause

Det skal fortsatt spilles om 18 poeng i årets Eliteserie. Strømsgodset burde plukke med seg noen av de, dersom de skal unngå å havne på kvalikplass eller direkte nedrykk.
Første sjanse kommer ikke før etter langslagspausen og blir nok ikke den enkleste av de gjenværende kampene. Da venter nemlig serieleder Bodø/Glimt på Marienlyst. Før det må gjengen i Drammen på jobb.
– Det gjelder å analysere denne kampen og se hva vi må gjøre bedre og hva som burde vært gjort annerledes. Og så skal vi ha en liten pause nå med landslagspause hvor folk kan lufte tankene sine og tenke på litt andre ting også. Det tror jeg er viktig i en sånn situasjon som vi er i nå, sier Vilsvik.
På spørsmål om Strømsgodset spiller på landets øverste nivå også neste sesong svarer Vilsvik, som snart blir den spilleren i klubbens historie med flest kamper, på denne måten.
– Ja, uten tvil.
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Michelsen: – Så jævlig irriterende det vi driver på med
7 TIMER SIDEN