TRONDHEIM / OSLO (Discovery)
– Det er skrevet i stjernene at det hadde vært fint å avslutte karrieren i Rosenborg. Nå er det en passende tid å dra hjem og Rosenborg er laget mitt. Når de kommer på banen og alt ligger til rette, er det veldig vanskelig å si nei, sier Alexander Tettey til RBK.no.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
17 TIMER SIDEN
– Vi er veldig glade. Tettey er ikke bare en bra spiller, men og en fantastisk person og en ledertype som har RBK i blodet. Det er kvalitet, sier sportslig leder Mikael Dorsin til Discovery.
Den mangeårige England-proffen forteller at han har rådført seg med kaptein Markus Henriksen og bestekameraten Per Ciljan Skjelbred.
– Det hjelper å prate med de to der. Jeg visste hva Per kom til å si, så jeg startet med Markus. De fortalte om hva Åge prøver å få til nå og hvordan garderoben er. Jeg måtte få en følelse av hvordan laget er samlet sett. De solgte inn min gamle klubb for meg og jeg er klar for å hjelpe klubben min med å få til noe, sier Tettey.
Samtidig påpeker han at han har sansen for Åge Hareide, og at han også var en viktig faktor.
Trønderen debuterte for Rosenborg helt tilbake i 2004, og rakk å få med seg to seriemesterskap før han ble solgt til Rennes i Frankrike i 2009.
Nå skal han inn på en midtbane med de to kameratene, i tillegg til Vebjørn Hoff, Edvard Tagseth og Anders Konradsen.
– Det kommer til å bli mange kamper og vi vil ha god konkurranse og kvalitet. Vi skal ut i Europa og håper å kjempe om edelt metall. Vi behøver gode spillere, sier Dorsin.
Etter å ha notert seg for 34 landskamper for Norge valgte han å takke nei til videre spill med flagget på brystet.
Avtalen hans varer ut 2021-sesongen, og det er også avtalt at han skal fortsette i akademiet når han legger opp som fotballspiller, melder klubben på sine nettsider.
Likevel er ikke døra helt lukket for at det kan bli spill ut over denne sesongen også.
– Vi får se, han vil også se hvordan kroppen holder seg. Vi vet aldri hva som skjer, han sa han ikke skulle hjem til Norge også. Vi er glade for at vi har så mange gode spillere. At det er tøff konkurranse, er selvklart, men slik skal det være i et godt lag, sier Dorsin.
Lørdag spilte han sin siste kamp for Norwich, som har rykket opp til Premier League. Der spilte han med kapteinsbindet rundt armen, og han hylles også for lang og tro tjeneste for den engelske klubben han har spilt for siden sommeren 2012.
Discovery snakket med Åge Hareide om Tettey tidligere onsdag. Da sa han følgende:

Hareide med Tettey-oppdatering

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25