Tett og jevnt på Consto Arena: Vålerenga trakk det lengste strået

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 04/06/2020 klokken 21:29 GMT+2

Vålerenga hadde ikke spilt en kamp siden 6. mars. Torsdag var Fagermos mannskap tilbake, da de vant over Mjøndalen på Nedre Eiker.

Vilhjalmsson

Mjøndalen - Vålerenga 0-2
Med tøffe tak og gule kort fra start, var det lite som tydet på at noen av lagene holdt noe tilbake på Consto Arena torsdag.
For mens Mjøndalen tapte mot Strømsgodset forrige lørdag, er det svært lenge siden Vålerenga spilte en fotballkamp sist.
6. mars slo hovedstadslaget nettopp Strømsgodset på Intillity Arena, og det er også sist gang de mørkeblå fikk en kamp i beina. Torsdag var Fagermos mannskap tilbake i kampsituasjon, da de skulle måle krefter mot Mjøndalen på Consto Arena.
Sett dette trikset? Saken fortsetter etter videoen.

Sjekk VIF-guttas elleville søppelbøtte-triks

Målløs første halvdel

Vålerenga stilte med nærmest toppet mannskap, med blant annet nyervervelsen Fredrik Oldrup Jensen dypt på midten. Se hele lagoppstillingen nederst i saken.
Etter 18 minutter spilt kom nettopp den tidligere Odd-spilleren til en av bortelagets første sjanser, da han avsluttet et flott Vålerenga-angrep. Duracell-kaninen Aron Dønnum stod for forarbeidet, da han hælflikket en fin ball i retning midtbanemannen. Oldrup Jensen klarte derimot ikke å overliste Makani i MIF-buret.
Målene uteble i den første omgangen, men begge lag produserte en rekke gode sjanser. Etter drøye halvtimen spilt på Nedre Eiker, fikk Mjøndalen frispark i god posisjon. Nyervervelsen Lars Olden Larsen sendte en presis ball i retning Sondre Liseth, men ballen gikk rett på keeper Klaesson.
Også Vålerenga kom til noen enkeltsjanser, men effektiviteten uteble, og omgangen bikket ut til 0-0.

Vålerenga tok over

Den andre omgangen startet lovende for Vålerenga. Aron Dønnum fortsatte å skape trøbbel for Mjøndalen-forsvaret, og allerede ett minutt inn i de siste 45` dro han til fra 16 meter, men skuddet ble reddet.
Det skulle derimot lykkes for Dag-Eilev Fagermo etter 57 minutter. En ellers litt usynlig Matti Vilhjálmsson dukket opp i feltet etter et fint forarbeid av Herolind Shala, og kunne enkelt sette inn 1-0 fra en drøy meter.
Et mål kommer sjeldent alene, og det kunne se ut som at Vålerenga virkelig fikk blod på tann etter scoringen.
Det andre målet lot derimot vente på seg, og Mjøndalen kom til flere nye halvsjanser. Nevnte Lars Olden Larsen, som kom til Mjøndalen fra KFUM Oslo tidligere i år, var stort sett først på samtlige dødballer for bruntrøyene - og dødballene skapte tidvis hodebry for kamprustne VIF-spillere.

Finne doblet

Kampen ble, i god gammel treningskamp-ånd, tidvis brutt om av en rekke bytter hos begge lag. De friske beina til tross; Mjøndalen maktet ikke å trenge gjennom forsvaret til hovedstadslaget.
Isteden doblet Vålerenga ledelsen etter drøye 82 minutter, da kantspiller Bård Finne snappet opp en løs ball i feltet og satt ballen i mål fra nesten død vinkel.
2-0 ble også sluttresultatet på Consto Arena.
Mjøndalens lag: Makani - Sell, Nakkim, Solholm, Dragsnes - Olden Larsen, Aasmundsen, Brochmann - Brustad, Gauseth, Liseth
Vålerengas lag: Klaesson - Nouri, Tollås Nation, Nasberg, Adekugbe - Dønnum, Lekven, Oldrup, Shala, Finne - Vilhjálmsson