Det forteller Branns lege Magnus Myntevik.
– Vi skal teste hele gjengen klokken ti. Det er ingen som har noen symptomer, så vi er optimistiske. Samtidig vet vi at covid-19 kan opptre på flere forskjellige måter, sier Myntevik og fortsetter:
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
17 TIMER SIDEN
– Om det dukker opp positive tester blant dem som trente i går, utvider vi karantenen. Da er jeg redd det vil kunne gå utover RBK-kampen. Vi får krysse fingrene.
Torsdag kveld ble det klart at både Daouda Bamba og Fredrik Haugen har testet postivt på koronaviruset. Ingen av de to har trent med laget siden kampen mot FK Haugesund lørdag. Dermed regnes karantenen fra lørdagen som var, noe som betyr at laget etter planen skal gjenoppta fellestreninger fra førstkommende tirsdag.
Sånn sett ville det ikke vært problematisk med tanke på kampen mot Rosenborg søndag 22. november, men dersom smitten har spredd seg videre i troppen, vil man måtte utvide karanten for dem som var involverte i torsdagens trening. Da ryker RBK-kampen som spilles om ni dager.

Har ikke vært i kontakt med laget siden lørdag

– Det er synd for spillerne. De er så utrolig flinke og jobber hver eneste dag og holder seg hjemme, sier Myntevik.
Han forteller at man er usikre på hvordan Haugen ble smittet. Bamba ble satt i karantene tirsdag, uten at han hadde trent med laget, ettersom en i familien hans ble syk natt til søndag og senere fikk tilbake positivt prøvesvar. Senere fikk også Bamba selv klassiske covid-19-symptomer, forteller Myntevik.
Heller ikke Haugen har vært i kontakt med spillergruppen siden lørdagens kampdag. Grunnen var at Brann-teamet fryktet at han hadde et smittsomt magevirus.
– Med Fredrik vurderte vi det som at han hadde urolig mage før kamp, noe mange spillere har. Så utartet det seg til mer magetrøbbel. Det er noe som ikke har gått over. Vi forsøkte å finne ut hva det kunne være, før vi til slutt testet for covid-19 på onsdag. Vi fikk det positive prøvesvaret sent i går (torsdag), sier Myntevik.
Han usikker på om Haugen ble smittet av Bamba eller på en annen måte. Myntevik er for øvrig også leder for Norges Fotballforbunds medisinske råd.

Ingen positive tester i Haugesund foreløpig

Haugesund fikk beskjed om smitten i Brann sent torsdag, så fort det var klart at Bamba og Haugen var smittet, forteller Myntevik.
De av spillerne deres som spilte lørdagens oppgjør, er pålagt karantene til og med tirsdag.
– Ingen av våre spillere har testet positivt på koronaviruset, men vi følger naturlig nok regelverket på området. For vår del innebærer det karantene til og med tirsdag i neste uke og at fellestreninger vil bli gjenopptatt på onsdag, sier sportslig leder Eirik Opedal i FK Haugesund i en pressemelding.
Haugesund opplyser senere at samtlige spillere skal testes.
De skal etter planen spille mot Sandefjord 22. november.
Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
20 TIMER SIDEN