BERGEN / OSLO:
– Det tar litt tid å få informasjon fra spillerne. Vi krever og forlanger at de er ærlige.
Eliteserien
Solbakken med Molde-stikk: – Så fikk jeg sagt det også
23/09/2022 KLOKKEN 11:52
Det sier en klar og tydelig Vibeke Johannesen når Discovery møter den daglige lederen ved Brann stadion mandag ettermiddag. Svaret til Johannesen kommer etter at hun har fått spørsmål om det kunne vært hensiktsmessig å gå ut med navnene til de tolv spillerne som skal ha vært på nachspielet natt til tirsdag.
– Vi kommer ikke til å be dem om å stå fram, og vi kommer heller ikke til å gå ut med det. Det blir opp til enkeltpersonene, er svaret fra Brann-lederen.

– Mye rykter

Fredag opprettet politiet sak etter at det dukket opp informasjon om et mulig seksuelt overgrep inne på Brann stadion under nachspielet natt til tirsdag. Siden da har det dukket opp mye informasjon, og Brann jobber nå med å kartlegge hele bildet.
– Nå jobber vi videre med å få det hele og fulle bildet. Det er mye informasjon og mye rykter, så vi jobber med å få avkreftet og bekreftet denne informasjonen. Så vurderer vi fortløpende hvilke tiltak det er riktig for oss å gjøre som klubb, forteller den daglige lederen til Discovery.
– Det er veldig komplekst og sammensatt, og det er utrolig viktig at vi trår riktig nå for å få de beste løsningene på kort sikt, men samtidig handler det også om langsiktige løsninger for oss som klubb, legger hun til.
Saken fortsetter under videoen.

Horneland etter seieren: – Har vært vondt

– Preger en hel by

Tolv Brann-spillere og syv kvinnelige gjester skal ha deltatt på nachspielet. Èn person er under etterforskning, og har foreløpig status som mistenkt i saken.
– Hva kan du si om samarbeidet med politiet?
– Samarbeidet er bra. Politiet sin etterforskning tar de seg av, men det for vår del handler om hvilke brudd som er gjort på de interne retningslinjene og hvordan vi skal håndtere det, svarer Vibeke Johannesen.
Et av ryktene som har florert de siste dagene er at Brann-spillerne skal ha brukt narkotiske stoffer inne på Stadion. Den daglige lederen forteller at de har bedt om narkotikaundersøkelser.
– Når det gjelder ryktene om bruk av narkotika, så har vi bedt om undersøkelser for å se om vi kan få avklart det. Vi som arbeidsgiver har ingen grunn til å tro at noen av våre ansatte har inntatt narkotiske stoffer. Det er viktig å presisere, understreker Johannesen.
– Vi jobber med å få avklart de påstandene som henger over hele spillergruppen. De aller fleste spillerne er helt uskyldige rundt det som diskuteres nå, så er det noen som har tatt noen dårlige valg som preger en hel by.
Saken fortsetter under videoen.

Se de store gledescenene og den enorme lettelsen etter Brann-seieren

Vurderer ulike sanksjoner

Lørdag kunne Brann om at duoen Kristoffer Barmen (27) og Mikkel Andersen (32) ikke skulle delta på treningen samme dag, og at de heller ikke var en del av kamptroppen til hjemmekampen mot Sandefjord.
– Det har også vært belastende for dem, så det er en vurdering sammen med dem at de står over treningen i dag og kampen i morgen. Jeg tror rett og slett de ikke er klare for det, og det er ikke riktig for oss, var forklaringen fra Vibeke Johannesen lørdag.
Heller ikke mandag var Barmen og Andersen på trening med resten av laget.
– Det er ikke noe nytt der. Det er basert på den samme vurderingen som ble gjort lørdag, svarer Branns daglige leder til Discovery mandag.
– Kan det være aktuelt med ulike sanksjoner til spillerne som deltok på nachspielet?
– Det er det vi må vurdere, og noe av det arbeidet vi står i nå, svarer hun videre.

Ikke snakket med styreleder om sin rolle

Til BT søndag kveld ble styreleder i Brann Birger Grevstad forelagt spørsmål om styret har tillit til daglig leder Vibeke Johannesen.
– Det tar jeg med styret. Det vil jeg ikke ha en offentlig dialog om nå, uttalte Grevstad, som svarte «nei» på spørsmål om han freder noen.
Vibeke Johannesen har ikke snakket med Grevstad direkte om sin rolle.
– Jeg fikk det forelagt gjennom media i går, men han har ikke sagt noe direkte til meg om det, sier Johannesen til Discovery.

Preget Johannesen etter kampslutt: – Det gir håp

Eliteserien
VIF politianmelder supporter etter pyrokasting: – Dette reagerer vi sterkt på
23/09/2022 KLOKKEN 09:11
Eliteserien
Sa nei til Rosenborg-forlengelse: – Vanskelig og trist
22/09/2022 KLOKKEN 10:39