• Søndag er det endelig seriestart i Eliteserien! Lad opp til 1. serierunde fra klokken 16:30 på discovery+ - sikre deg tilgang her!
Gjennom hele den kommende sesongen skal komiker og skuespiller John Brungot karikere supportere fra ulike leire, fra både Eliteserien og OBOS-ligaen i serien. Den første episoden av «Den 12. mann» slippes onsdag, før flere episoder kommer på rekke og rad gjennom året.
– Kan du si litt kort om konseptet?
Eliteserien
Glimt-trener bekrefter: Midtbanespiller mister resten av sesongen
22 MINUTTER SIDEN
– Ganske enkelt: det er supportere fra diverse klubber som skal prøve å oppsummere sitt syn på de kampene som har gått. Gjennom ukene så vil det bli karakterer som kommer og går - helt uavhengig av hvordan lagene gjør det i sesongen.
Her kan du se hele den første episoden av «Den 12. mann». Saken fortsetter under videoen.

Den 12. mann: Se John Brungots hysteriske supporterkarakterer

– Jeg er veldig god på folk

Gjennom Eliteserie-sesongen skal det komme en episode etter hver eneste runde.
– Jeg er ikke så god i fotball, men jeg er veldig god på folk. Der har jeg bred erfaring.
Det sier John Brungot når Discovery snakker med han i forkant av Eliteserie-sesongen 2021. Den folkekjære TV-personligheten legger ikke skjul på at han ikke vet altfor mye om fotball, men at det er noen profiler som peker seg ut i bransjen.
– Jeg har hørt om John Carew, men skal sies at det kun er fordi jeg vet at han var med i serien «Heimebane», ler han.
Til tross for at fotballkunnskapene er minimale, har komikeren en ørliten fotballkarriere å se tilbake på.
– Jeg sluttet å spille fotball da jeg var 14 år. Da ble jeg kåret som «årets komet» på venstrekanten. Forsto derimot fort at dette egentlig var en tullepris for å hersje med meg, og la derfor den karrieren på hylla, sier han med et smil.

– Mye følelser

Fascinasjonen for fotballsupportere tror Brungot han har hatt lenge, og beskriver supportere som en gjeng med enormt mye følelser.
– Jeg har jo møtt en del supportere gjennom livet, og jeg må si de er en facinerende gjeng. Fotballfolk er litt som folk med hunder. De snakker veldig mye om klubben sin og er veldig engajsert, og så er det veldig krise om det går dårlig, beskriver komikeren.
– Det er mye følelser, på både godt og vondt kan man si, legger han til.
Eliteserien
Sandstø med stikk til ekspert: – Det handler ikke om «i», det handler om fotball
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Perlevolley: Her sjokkerer han Aker stadion
14 TIMER SIDEN