Sarpsborg 08 - Lillestrøm 2-1
Thomas Lehne Olsen har vært brennhet for Lillestrøm denne sesongen, og kraftspissen har vært mye av grunnen til den solide poengfangsten til «Fugla» så langt i år. Kanonsesongen har også ført til at Lehne Olsen var en av de aktuelle spissene som Ståle Solbakken vurderte inn mot de kommende kampene mot Montenegro og Tyrkia.
Eliteserien
Se høydepunktene: Bodø/Glimt slo LSK på Åråsen
11 TIMER SIDEN
I etterkant av uttaket, der Viking-spiller Veton Berisha ble tatt inn i landslagsvarmen av Ståle Solbakken, har både Erling Braut Haaland (meldt forfall) og Joshua King (fortsatt usikkert skadeomfang) skadet seg. Derfor er det fortsatt mulig at en ny Eliteserie-spiss tas ut av Solbakken, og etter dagens kamp i Sarpsborg er det ingen tvil om at Thomas Lehne Olsen fortsatt er en brennhet kandidat til plassen.
Se hva spissen sa om landslaget etter kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Lehne Olsen om landslaget: – Jeg tar telefonen om den ringer

Tangerte Mjeldes rekord

For Lehne Olsen vartet opp med en helt utrolig scoring midtveis i den andre omgangen i oppgjøret mellom LSK og Sarpsborg 08 i Solbyen.
Etter en lang ball fra Ifeanyi Matthew, som med det blotte øyet så ut som en vanskelig og lang pasning i bakrom, fikk spissen kontroll på ballen før han krummet nakken i retning sekstenmeteren. Like utenfor boksen prøvde Lehne Olsen lykken, før ballen smalt inn i krysset bak en utspilt Anders Kristiansen.
Scoringen gjør at LSK-spissen tangerer Mons Ivar Mjeldes målrekord for en Eliteserie-sesong i den gulsvarte drakten, med 19 fulltreffere. Den rekorden har stått siden 1993.
Se scoringen her. Saken fortsetter under videoen.

Vanvittig soloprestasjon av Lehne Olsen: – For en sesong han har!

Tung retur for Bakke

Geir Bakke var hovedtrener i Sarpsborg 08 fra 2015 til 2019, der han blant annet var med på å sikre en bronsemedalje til sarpingene i 2018. I desember året etter ble det klart at Bakke hadde signert en avtale med Lillestrøm, som gjorde han til deres hovedtrener fra 1. januar 2020.
Etter et opprykk fra OBOS-ligaen, har LSK imponert mange i Eliteserien – godt anført av landslagsaktuelle Thomas Lehne Olsen på topp for «Fugla». Men det ble ikke en retur å skrive hjem om for den tidligere 08-sjefen.
– Jeg synes at vi gjør en ganske god kamp. Egentlig synes jeg at vi var mye bedre enn dem, men vi må være sterkere der framme. Vi kan ikke bare stole på Lehne Olsen hele tiden, men god bortekamp alt i alt, sa Bakke etter kampslutt.
Til tross for Thomas Lehne Olsens superscoring måtte LSK reise tomhendte tilbake til Romerike. Jonathan Lindseth åpnet ballet med et kremmerhus etter drøye halvtimen spilt i Solbyen, før Ibrahima Kone sikret seieren for sarpingene. Det stod derimot ikke på sjansene for Lillestrøm, for «Fugla» hadde flere muligheter til å redde inn ett poeng på tampen av kampen – blant annet brente Lehne Olsen en stor sjanse idet klokken passerte 90 spilte minutter.

– Sårt tiltrengt

Trepoengeren er en voldsom opptur for Lars Bohinen, som de siste tre kampene – før oppgjøret mot LSK – stod med tre strake tap.
– Du får en sånn følelse av at gutta klarer dette, men du er aldri trygg. Det er mange tilfeldigheter. Jeg merker på hele klubben at dette var sårt tiltrengt. Vi svarer veldig godt og responsen vi viser etter 0-5 sist (mot Strømsgodset borte) ... jeg kan ikke forvente mer, var dommen fra Bohinen etter kampslutt.
– I dag ofret gutta seg. Vi har flere spillere med store kramper der ute og gutta gir absolutt alt.
Se intervjuet med Bohinen her:

Stolt Bohinen etter viktig seier: – Sårt tiltrengt

Eliteserien
Se høydepunktene: Vålerenga banket Strømsgodset
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde med sliteseier mot Tromsø
13 TIMER SIDEN