HAUGESUND (Eurosport.no):
FK Haugesund - Rosenborg 1-0 (1-0)
Dermed ble det både første scoring og første seier på fem kamper for Haugesund som virkelig trengte en opptur.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Vi har sett at vi har kommet ned i driten allerede. Vi har snakket mye om å takle situasjonen. Det var akkurat det vi gjorde i dag. Vi kjempet så jæklig for de poengene.
Deretter ble han spurt av Eurosport om han ville se straffen sin igjen.
– Nei, den skal jeg se nok av i kveld, sa han før han spurtet over banen og feiret med spillerne sine.
Rosenborg på sin side måtte konstantere at det ble tap og nok en skuffelse. Trond Henriksens menn ligger 15 (!) poeng bak serieleder Bodø/Glimt.
– Førsteomgangen er dårlig. Da var jeg forbanna. Det er jeg fortsatt, sa RBK-treneren etter kampen.
– Vi trykker på dem etter hvert der. Selv om det ikke er direkte pent, får vi hvert fall satt dem under press. Men det er jo helt utrolig at vi ikke får satt den ballen i mål, sukket han.
Se det herlige intervjuet:

Matchvinneren tom for ord etter kampen: Avbryter intervju for å feire med fansen

Drømmestart for vertene

For en gangs skyld klarte Haugesund å åpne en kamp godt denne sesongen, og aggresiviteten framover bar frukter umiddelbart. Velde stormet inn i feltet etter ni minutter og stoppet elegant ballen med sålen. Anders Trondsen fortsatte i hundre skliende inn mot pølseboden og tok med seg både ketchup, sennep og beina til FKH-spilleren på veien. Straffespark til hjemmelaget, og Niklas Sandberg tuslet fram. Straffen var knallhard oppe i krysset bak Faye Lund som gikk motsatt vei, og FKH ledet på hjemmebane.
Til tross for at han ikke hadde spilt kamp på 14 måneder, så Ibrahima Wadji overraskende frisk ut. Tidvis sprudlet det av senegaleseren offensivt.
– Det er ren spilleglede vi ser, utbrøt Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.
Rosenborg skapte ikke all verden i den første omgangen. Men rett før pause kom de til to muligheter på rappen. Først da Åsen fikk skyte og kun en tå fra Stølås hindret en farlig ball mot Sandviks mål. Deretter da Ulrik Fredriksen kom skliende inn og blokkerte på strek etter en corner.

Stengte igjen

Haugesund løp mye i Eliteseriens hovedkamp i runde ti. Det fortsatte de med etter pause, for Rosenborg tok over mye av banespillet og styrte mer av kampen. De helt store mulighetene lot derimot vente på seg. FKH stengte igjen mye og begrenset Trond Henriksens offensive spill.
– Det har vært et mye piggere Rosenborg etter pause, men problemet er at de store sjansene uteblir, konstanterte ekspertkommentator Tor Ole Skullerud.
Erlend Dahl Reitan hadde kommet inn på laget til årets første start for skadde Vegar Eggen Hedenstad. Etter 68 minutter burde han fått mer ut av muligheten som havnet hos han. Skuddet gikk i stedet langt over mål fra rundt fem meter. Det ble mot tampen svært trangt for RBK som prøvde å spille seg gjennom FKHs forsvarsmur. Hjemmelaget ble trykket langt bakover i banen de siste ti minuttene.
De skulle få én mulighet, Rosenborg. Plutselig spilte de seg lekkert gjennom to minutter på overtid etter herlige kombinasjoner. Innlegget ble svingt hardt og langs bakken inn i feltet. Tiedemann Hansen kastet seg inn og blokkerte ballen omlag 30 centimeter over eget mål. Et lettelsens sukk gikk gjennom publikum på stadion da de skjønte at laget deres hadde vunnet for første gang siden 1. juli.
Se høydepunktene her:

Se høydepunktene: Haugesund - Rosenborg 1-0

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55