– Det er modig. Det er godt for min del at en som har vært så lenge i klubben føler på det samme som meg, sier Odd-keeper Egil Selvik til Eurosport.no.
Fredag ble det kjent at Einar Rossbach, Odds keepertrener de siste 13 årene, gir seg i klubben. I et intervju med Telemarksavisa tar han et kraftig oppgjør med det han mener er en ukultur i skiensklubben.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Han fremhever sportssjef Tore Andersens håndtering av keepergruppa som hovedårsaken til at han nå velger å takke for seg.
– Sportssjefen var verken opptatt av det løftet om spill som Odd ga da Egil signerte, eller utviklingen. Resten av historien er velkjent gjennom media. Egil føler seg lurt, han er ferdig med klubben og Odd skal få angre på at han ikke ble satset på. Jeg får vondt i magen bare av å høre ordene, sier Rossbach til TA.
Se intervju med en misfornøyd Selvik fra tidligere denne sesongen. Saken fortsetter under videoen.

– Det er på tide jeg får vist hva jeg er god for

Skulle gjerne vært en del av Glimt-eventyret

Bodø/Glimt ønsket å hente Selvik i vinter. Keeperen ønsket å dra, men Odd ville ikke å selge. Ettersom Sondre Rossbach, sønnen til Einar, er førstekeeper, har Selvik måttet nøye seg med spill på andrelaget til Odd. Bodø/Glimts supersesong har han måttet se fra TV-skjermen.
– Hvordan er det å se på Glimt, vel vitende om at du kanskje kunne vært med på det eventyret?
– Si det. De spilte jo mot Milan for et par uker siden. Det var noen kompiser som spøkte med at jeg kunne spilt på San Siro. Det er ekstremt kult det Glimt gjør. Jeg skulle gjerne vært en del av det, men jeg kan ikke tenke for mye på det, sier Selvik.

Har forsonet seg med overgang i januar

Det ble heller ingen bevegelse for hans del i dette overgangsvinduet. Nå har han slått seg til ro med en overgang i januar.
– Klubben skylder på litt forskjellige ting, men som Einar sier: De kunne håndtert det på en mye bedre måte. Ting har gått litt tregt. Jeg kunne dratt på et lån, men det er bare blitt følgefeil hele veien, sier Selvik.
– Nå har jeg forsonet meg med at det skjer i januar, så nå er fokus bare på å jobbe hardt på trening. Einar har backet meg og vært en god støttespiller. Han har hatt et bra fokus på keeperne som er i gruppa, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.

Eline på besøk, Branns umulige målsetting og FKH-trøbbel

– Har vært nærmest enehersker i Odd

Einar Rossbach hevder overfor TA at flere års arbeid med keepere fra hele trenerteamet er fullstendig bortkastet, og trekker frem nåværende Strømsgodset-keeper Viljar Myhra som et annet eksempel. Odd fikk ikke mer enn utdanningskompensasjon for sisteskansen da han gikk til drammensklubben i fjor.
Hierarkiet i skiensklubben er også noe Rossbach kaster lys på. Der Dag-Eilev Fagermo var bindeleddet med Andersen i sin tid som Odd-trener, mener Rossbach at sportssjefen nå har tatt mer og mer kontroll selv.
– Etter Dag-Eilevs overgang til Vålerenga er sportssjefen blitt en veldig tydelig sjef også for sport. Han bestemmer alt, selv spillernes seiersrop etter kamp er det han som leder. Jeg skjønner at Dag-Eilev til slutt ga opp. Faktum er at sportssjefen i mange år har vært nærmest enehersker i Odd, påstår han.

– Smører ikke tjukt på

For Selviks del kom ikke oppsigelsen til Rossbach som noen overraskelse. Han sier at de samme temaene er blitt snakket om internt i keepergruppa. Han forstår godt at Rossbach nå gir seg.
– Det handler ikke om treningene. Der jobber vi profesjonelt og holder fokus, men det gjelder spillerlogistikken og politikken som jeg har uttrykt meg om tidligere. Han har samme oppfatning, vært lenger i klubben, og derfor sikkert opplevd flere situasjoner, sier Selvik.
– Rossbach går langt i å si at Andersen har fått mer makt siden Fagermo dro. Opplever du det samme?
– Einar har vært lenger i klubben og kjenner bedre til den fordelingen enn meg, men basert på de erfaringene jeg har opplevd, er det han sier sant. Jeg tror ikke han smører noe tjukt på heller. Jeg mener det samme som han sier, avslutter Selvik.

– Ønsker kun det beste for Odd

Eurosport.no har vært i kontakt med Tore Andersen. Sportssjefen sier at han ikke har noen kommentarer utover det han har sagt til Telemarksavisa og Varden.
I en felles e-post til lokalavisene skriver Andersen blant annet at det er beklagelig om Rossbach oppfatter det som at han står i veien for spilleres utvikling, og at han synes det er synd slike uoverenstemmelser ikke kan løses internt. Han understreker at han kun ønsker å gjøre det beste for Odd.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11