Tromsø - Lillestrøm 1-2
– De ga meg sjansen i Eliteserien, og her fikk jeg tillit fra dag en. Jeg har mye å takke den klubben her for, sa Lehne Olsen til Discovery i intervjuet før kampen.
Slik så det ikke ut da kampen startet, for mannen som spilte 66 kamper og scoret 25 mål for TIL i 2016 og 2017.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
I GÅR PÅ 20:24
For allerede før det var gått to minutter jublet han på sin gamle hjemmebane, etter et spektakulært mål. Ballen ble headet mot ham og med ryggen mot mål greide han å sende den i garnet, helt oppe i hjørnet.
– Det var litt klabb og babb og så detter den ned. Så hiver jeg meg bare rundt, egentlig. Den går vel ikke 10 av 10 den der, sier han om praktscoringen.
Se høydepunktene her (saken fortsetter under videoen)

Lehne Olsen med praktmål i LSKs første borteseier

Men Tromsø har nye helter, og 20 år gamle August Mikkelsen har virkelig fått sitt gjennombrud i den rødhvite trøya denne sesongen. Da hjemmelaget fikk frispark, tok unggutten ansvar.
Via en LSK-spiller fikset han utligning.
– Han har gått gradene i TIL og på NTG, og vært et par turer ut, og så kommer han nå i år. Frisparkfot har han pokker meg også, det er helt rått å se på, mente Discovery-ekspert Eline Thorneus i Fotball Direkte.

– Vet at de spiller dristig

Lehne Olsen kunne gjort seg til tomålsscorer etter flott forarbeid fra tidligere samboer i Tromsø-byen fra tiden de spilte der sammen, Gjermund Åsen, men han styrte avslutningen utenfor buret.
Det ville dog vært mot spillets gang utover i omgangen, for etter en tøff start tok Tromsø over det meste og spilte Lillestrøm lave i banen.
– Vi må få løftet laget litt høyere i banen. Vi blir spilt lave, spesielt siste halvtimen, mente LSK-kaptein Lehne Olsen i pausen.
Etter bare seks minutter av andre omgang var den tidligere Tromsø-helten frempå igjen. Jacob Karlstrøm leverte en håpløs pasning som smalt rett i Ruben Yttergård Jenssen før den ble spilt videre til Lehne Olsen som nådeløst dunket inn sitt andre mål forbi en Karlstrøm på halvdistanse.
– Vi vet at TIL spiller litt dristig, og at vi kunne få noen sjanser på å vinne ballen høyt i banen. Jacob var langt ute der, så det ble for så vidt en enkel jobb, selv om den skal settes i mål, sier Lehne Olsen.
Nå har han fire mål på de to siste kampene.
– Jeg er fornøyd med det, men enda mer fornøyd med at vi har seks poeng på de to siste. Selv om det ikke var så veldig pent i dag, var det tre poeng på en vanskelig bortebane.
I det 69. minutt fullførte han nesten hat tricket etter flott forarbeid av innbytter Pål Andre Helland, men avslutningen ble ikke god nok og Karlstrøm reddet i fast grep.

– TIL var gode

En annen som møtte gamle lagkamerater, var Ebiye Moses. Den tidligere LSK-spilleren var svært nær utligning for Tromsø helt på tampen av kampen, men headingen hans traff bare tverrliggeren.
– Det føles veldig bittert nå. Vi slipper inn to litt for dårlige mål og må plukke det vekk, sier Mikkelsen.
Dermed endte det med seier til Lillestrøm i oppgjøret mellom de to opprykkslagene fra forrige sesong.
– Tett og jevnt og det er selvfølgelig litt kjedelige baklengs vi får. Så vi må jage mye av matchen. Vi prøver, men det blir litt for lite i dag, sa TIL-trener Gaute Helstrup.
På den andre trenerbenken var Bakke langt mer fornøyd.
– Jeg synes Tromsø var gode i banespillet. Vi måtte slite skikkelig, men vi scoret to mål og hadde tilløp til flere. Vi skal være ydmyke med tanke på at vi vinner kampen, men ikke mer ydmyke enn at vi synes det var en fin dag på jobb på bortebane, sier LSK-trener Geir Bakke.
Han roste Lehne Olsen voldsomt etter forrige kamp, og det gjentok seg:
– Han fanger inn veldig mange baller i dag, og er en drivkraft. Han gjør at vi kan løfte laget og er en av årsakene til dte. Det ser ut som han har god tid hele tiden. Han er i form og har selvtillit.

Sjekk denne scoringen fra Lehne Olsen: – Hva er det som skjer?

Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
I GÅR PÅ 20:12
Eliteserien
Se høydepunktene: Viking med tremålsseier over Jerv
I GÅR PÅ 20:06