HAUGESUND (Eurosport.no):
Det siste halvåret av sesongen 2019 ble i all hovedsak preget av frustrasjon og usikkerhet for Fredrik Pallesen Knudsen. Midtstopperen slet med det ene benet, uten å klare å finne ut hva som var galt.
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
I GÅR PÅ 20:43
– Vi finner ikke helt ut av årsaken og hva det er for noe, sa «Palle» til Eurosport i august fjor, og beskrev smertene som «en syreaktig følelse».
Deretter fulgte en høst preget av utallige legebesøk, undersøkelser, tips og innspill fra eksperter - og vanlige folk. FKHs fysioterapeut Ørjan Sørhus fikk telefon fra en mann som mente stopperen burde drikke mer tran. En rekke kiropraktorer og fysioterapeuter ble foreslått, mens en lege ønsket å kutte i leggen da han mente muskelen var for stram.
– Heldigvis gjorde vi ikke det, sier Fredrik Pallesen Knudsen i dag.
Eurosport besøker FKH midt i sesongoppkjøringen. Etter å ha navigert seg gjennom jungelen av foreslåtte diagnoser, fant de til slutt ut av det, og i november ble det foretatt en operasjon. Nå er bergenseren i full gang med opptrening og jobber med å komme tilbake i godt gammelt slag.
Og hva var egentlig problemet? En cyste, like over kneet på baksiden av benet, som førte til svært redusert blodsirkulasjon og hindret evnen til å yte maks.
– De måtte gå inn ovenfor kneet, på baksiden her, sier 23-åringen og peker.
– Og da kuttet de i en S-form, tolv sting. Det tok litt tid, for jeg fikk en liten betennelse da det grodde. Jeg trente vel igjen først i slutten av desember.
– Hvor frustrerende var det?
– Det var veldig frustrerende. Fordi jeg gikk så mange måneder uten å vite hva det var for noe. Det vi drev med var å krysse av ting det ikke var, forklarer bergenseren.

Takker moren

I ettertid har det slått ham at han burde hørt på moren sin, Lise Kristine Pallesen, på et tidligere tidspunkt.
– Min mor har jo lest jevnt og trutt om dette i alle disse månedene, og vært veldig bekymret. Hun har vært innom dette tidlig, og sagt at jeg måtte si fra om klem i knehasen, og det har nesten de samme symptomene, som cyste. Kanskje hvis jeg hadde vært litt mer streng og gått mer for den løsningen, så hadde vi funnet ut av det tidligere. Min mor har jobbet godt på for å finne ut av det. Hun er en av årsakene til at det til slutt ble funnet ut av faktisk.
– Man skal høre på mora si?
– Man må virkelig høre på moren sin. Det er de som jobber hardest for en i hverdagen.
– Er hun sånn google-lege eller?
– Ja, det er google-lege absolutt. Hun er gymlærer til vanlig. Men med en gang det er noe problem med barna sine, så står hun opp.

Pallesen skade

Foto: Eurosport

Fryktet blodpropp

Selve løsningen på skade-mysteriet var av den fiffige sorten. Pallesen Knudsen ble sendt på MR-undersøkelse hos Betanien sykehus i Bergen, men i første omgang fant de ingenting på bildene. Litt fortvilt over resultatet, kom et annet familiemedlem med en god idé.
– Jeg hadde med min bror, han kom på at jeg kunne fremprovosere dette her. Så jeg løp ute i gatene i 20 minutter, fikk ny MR-tid rundt 45 minutter senere, og holdt da leggen i gang i gangene på sykehuset.
Da midtstopperen igjen hoppet inn i MR-maskinen, så bildene plutselig ganske annerledes ut.
– Leggen var mye mer skyggebelagt enn tidligere, og legen sa han ikke ville slippe meg ut før de fant ut av det.
Først trodde legen det var snakk om en blodpropp, men etter hvert kom de fram til at det var en cyste.
– Den tilstanden er det 15 stykker på 15 år som har blitt operert for - så jeg er jo en av de heldige, sier Pallesen Knudsen og ler.
Sett denne?

Eliteserien Fantasy er tilbake

Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
I GÅR PÅ 19:16
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
I GÅR PÅ 19:14