Lars Bohinen måtte se sitt Aalesund gå på sitt sjette tap for sesongen mot Stabæk søndag.
– Skuffende selvsagt. Vi prøver og vi prøver. Vi har en del av spillet, vi skaper sjanser og igjen så slipper vi inn veldig enkle mål. Vi er på mange måter vår egen verste fiende i øyeblikket. Vi må finne ut når vi skal ha vekk ballen og når vi skal være kreative og i dag (søndag) så klarte vi ikke det og ble straffet med en gang. Det er det samme opp igjen egentlig, men jeg synes vi prøver. Jeg synes vi er positive i mye av banespillet, men det mangler i begge bokser igjen, sier treneren til Eurosport.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Realiteten er at etter ni kamper ligger fortsatt Bohinens mannskap nederst på tabellen med kun tre poeng, ingen seiere og 29 innslupne mål.
– Jeg føler at spillerne prøver å gjøre det vi skal offensivt og jeg synes også at vi spiller ok fotball innimellom. Jeg føler også at vi i perioder av kampen har ganske god kontroll på den. Men i avgjørende øyeblikk så gjør vi feil som vi blir straffet hardt for. Det er egentlig kjenningsmelodien til det vi har holdt på med nå, pluss/minus en eller to kamper, siden vi startet.
Som i flere av de tidligere kampene tok motstanderlaget ledelsen tidlig, og mot Stabæk etter kun syv minutter etter at forsvaret rotet det til.
– For å si det rett ut, det der er ikke uflyt, det er katatrofalt forsvarsspill. To mann går i samme duell. Og når man snakker om at vi må prøve å tette igjen bak og holde nullen, så går det syv minutter og du ligger under mot et meget sterkt kontringslag som Stabæk. Det blir en brutal oppgave for Aalesund å få snudd, sa Eurosports ekspert Kjetil Rekdal om situasjonen.
Se hele intervjuet med Bohinen her. Saken fortsetter under:

Bohinen: – Det er ingen enkel vei ut av det. Det er et blodslit

Synes synd på spillerne

Til tross for nedturer på nedturer for klubben og Bohinen, forsikrer han at han har 100 prosent motivasjon.
– Ja, selvfølgelig. Motivasjonene min er det ingenting i veien med. Jeg også lever jo midt oppi dette her og får de samme «trøkkene» som spillerne. Men jeg har tro på denne gjengen, jeg har tro på spillerne, jeg har tro på det vi har drevet med i to og et halvt år, men jeg ser også nå at vi er i en utrolig vanskelig situasjon. En spiral det er tungt å komme ut av.
Men han klarer likevel å trekke litt på smilebåndet når han får dette spørsmålet:
– Hva tenker du er veien ut av det, det er et vanskelig og dumt spørsmål kanskje?
– Vanskelig, dumt spørsmål, ler han, før han fortsetter:
– Men det fortjener jeg sikkert med den situasjonen vi er i. Det er ikke noe annet å si enn at vi må bare jobbe med den kursen vi har staket ut nå, som jeg sier det finnes positive ting å ta tak i men vi må slutte å være vår egen verste fiende og være enda mer kyniske.
Så legger han til:
– Jeg synes så fryktelig synd på spillerne som får oppleve dette her hele tiden. Det er bra samhold og bra humør i gruppen og vi jobber hardt, men alt butter, sier han skuffet.
Spillerne slår ring rundt Bohinen. Saken fortsetter under:

Bekmørkt for tangotrøyene: – Har troen på denne gjengen

– Hvem skal de slå?

Eurosports ekspert Kjetil Rekdal påpekte etter søndagens runde at det er kort vei opp til Start og Sandefjord for Aalesund, men at de har en lang reise for å få nok poeng til å holde seg.
– Det er ganske enkelt: de må begynne å ta poeng. De må spille fotballkamper som gjør at du klarer å få på deg selvtillit og sørge for at du hvert fall lever langt ut i andre omgang og har muligheten. Nå er de fleste kampene som Aalesund har hatt avgjort ganske tidlig. Poengmessig så er det ikke så langt opp, det er to poeng opp til Start, det er fire poeng opp til Sandefjord. Og er de heldig så trenger de kanskje ikke å gå opp på 30 poeng, som man normalt sett må ha for å berge plassen. Jeg tror man kan få kvalik på 25 poeng eller mindre i år og det kan være Aalesund sin redning, sa han i søndagens Fotballrunden og la til:
– Men det er klart, tre poeng på ni kamper og nesten sjanseløs i mange av dem, det blir en lang reise å få nok poeng. Hvem skal de slå?
Se hele diskusjonen med Rekdal nederst i saken!
– Jeg tror det sier seg selv at det ikke finnes noen enkel måte, det gjør det ikke. Vi må jobbe oss ut av det. Det er blytungt. Og for spillerne, å få det første angrepet til motstander i mål, den er tung. Det er ingen enkel vei ut av det, det er et blodslit, sier Bohinen.
– Hvor tungt er det? Ser man bare problem?
– Det er lett å gjøre det, men vi prøver å unngå det og vi jobber med å se de positive tingene og ser at det er utvikling og se at vi får til det vi prøver på. Nå er det jo veldig lite treningstid, det har hvert fall vært det her denne uken, nå får vi en uke hvor vi kan trene igjen, det trenger vi. Så trenger vi en god opplevelse, men vi gir oss selv en vanskelig oppgave mot Stabæk, sier AaFK-treneren.
Nå har klubbene en uke uten midtukekamper og neste sjanse for å ta poeng for Aalesund er borte mot Odd lørdag 25. juli kl. 18.00. Kampen kan du se på Dplay og Eurosport Norge.

Mener Aalesund må ta grep: –Mulig mannskapet ikke er godt nok for Eliteserien

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08