SARPSBORG / OSLO (Eurosport.no):
– Først og fremst er han en erfaren spiller som har spilt mye på toppnivå i Europa og i den beste klubben i Sverige. Vi forventer at han skal rett inn og levere på et høyt nivå, sier Berntsen til Eurosport.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
7 TIMER SIDEN
Sarpsborg 08-sjefen beskriver nysgineringen, 31 år gamle Guillermo Molins, på følgende måte:
– Det er en hardtarbeide lagspiller, med hjertet utenpå drakta, og en poengplukker. Det har vært litt dissens om det, har jeg skjønt, men i fjor hadde han 22 målpoeng i Malmö, så det er vel ganske bra.
– Hvis vi måler ham i Eliteserie-sammenheng, hvor god spiller er det?
– Det er vrient å si, for det har vært og er mange gode spisser i Eliteserien, men hvis vi får ham i ordentlig form skal han være helt oppe blant de bedre, det er helt klart.
Danske Vejle skal også ha vært svært interesserte i svensk-uruguayaneren.
– Vi har ikke fått reist så mye i år selv, så vi har hatt et team som har jobbet litt for oss i Sverige. En av de spillerne de kom opp med i den prosessen, var Guillermo. Han var her i forrige uke og så på forholdene, og forhandlingene har vært veldig lette, sier sportssjefen og legger til:
– Det økonomiske planet har vært helt greit. Han tjener godt i klubben, men ikke i nærheten av det greiene vi rev med i fjor sommer. Ikke i det hele tatt. Det har vi sagt at vi ikke skal tilbake til heller. Det tok en ukes tid og vi ble enige, og nå er han på plass.
– Hva sier han om hvorfor han ønsker å være her da, for dette med lønn har også vært et tema om dere rett og slett kunne matche kravene hans når det kommer til det?
– Jeg synes kravene hans har vært veldig edruelige. Han har tjent godt tidligere i karrieren. Det han tjener her er veldig transparent, det kommer til å komme ut i papirer som det har gjort med andre spillere også. Det blir ikke noe store overskrifter ut av det, sier Berntsen.
– Mye av grunnen til at han vil være her, er at vi har Micke Stahre. Han har et godt rykte i Sverige. De har fått en fin tone sammen. Og så er det som de som jobbet for ham sa, vi har vist ham kjærlighet fra den første tiden vi møtte ham. Mer kjærlighet enn de andre har gjort, og derfor valgte han å spille her.
– Svensk Love Story med Micke Stahre og Molins?
– Ja, vi får se, vi får telle opp til slutt. Vi må få ham i form og han må finne seg til rette. Vi har gode spillere her fra før også, men det er på en bra hylle at vi har hentet ham, sier Berntsen med et smil.
Stahre selv mener det er en bra spiller, med en CV fra en klubb i det øvre sjiktet i Skandinavia, som både kan score selv og spille frem andre.
– Det er klart at jeg vet hvem spilleren er, og han har skapt mye problemer for meg når jeg har stått på den andre siden. Vi hadde en bra prat, og han vet hva jeg står for selv om vi ikke kjenner hverandre. Det er bra nå spillere sier gode ting, enn tvert om, sier treneren og smiler.
Da Eurosport skrev at han var klar for klubben onsdag, ble det meldt at han neppe kom til å rekke mye trening med laget før kampen mot Mjøndalen lørdag kveld, ettersom han måtte gjennom to koronatester med 48 timers mellomrom som begge måtte være negative.
Senere meldte Sarpsborg Arbeiderblad at Molins ikke blir spilleklar til kampen.
– Molins kommer fra et område i Sverige som er rødt, og da er det viktig at han blir testet med en gang, noe vi i Sarpsborg 08 også gjorde onsdag. Det medfører at han må fem dager i karantene før han igjen skal ta en ny test. Hvis den testen viser seg også å være negativ, så kan han starte treningen med de øvrige spillerne i laget, sier Sarpsborg 08s lege Chubaka Rubasha til avisen.
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Michelsen: – Så jævlig irriterende det vi driver på med
7 TIMER SIDEN