Odd - Stabæk: 2-0
Odd kom fra et 6-1-tap mot Bodø/Glimt i forrige runde, mens hadde en 2-1-seier i lommen da de to lagene møttes som den siste kampen i den 18. Eliteserie-runden.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Scoringer av Elbasan Rashani og Espen Ruud sørget for seier til hjemmelaget. Seieren var viktig for Odd for å henge med i toppen, etter at både Vålerenga og Rosenborg vant sine kamper lørdag og søndag. De to lagene ligger på 32 poeng, mens Odd og Molde har 34 poeng.
– Jeg er fornøyd med kampen vår. Spesielt første omgangen våres er veldig bra, da spiller vi bra fotball. I andre omgangen så får Stabæk etablert litt mer spill mot oss, men når vi får den 2-0 så er kampen avgjort, sa Ruud til Eurosport etter kampen, som spilte sin kamp nummer 300 for Odd.
– Han er unik rett og slett. Men det er som han sier selv, han synes det er moro å spille fotball. Det er det som driver han og måten vi spiller på nå passer Espen Ruud perfekt. Han har en spillstyrke som er helt unik og er ekstremt viktig for oss og måten vi spiller på. Han kommer til å holde noen år til, ja, sa Odd-trener Jan Frode Nornes om Ruud.
Se intervjuet med Rashani og Ruud. Saken fortsetter under:

Scoret i kamp nummer 300: – Det er ti år til han legger opp, så vi har masse i vente

Vil beholde Rashani

De første 25 minuttene var ganske jevn, og uten de store sjansene. Men etter 27 minutter satte Elbasan Rashani inn kveldens første scoring. Espen Ruud slo inn foran Stabæk-målet, hvor Rashani ventet og kunne smelle ballen i mål.
Målscoreren har tidligere vært åpen om at han fortsatt ikke har skrevet under på Odds kontraktsforslag og står dermed fritt til å skrive under for andre klubber.
– Igjen så ønsker vi egentlig å forlenge og vi har sagt til Elba at vi ønsker å forlenge, så er det jo flere parter som må være enig i det hvis man skal forlenge kontrakter. Og Elba har vært åpen på det og sagt at han ønsker å være avventende og se hva som kan komme. Det er et vindu som er åpent nå, så vi får se hva som skjer i det vinduet, sa sportssjef Tore Andersen til Eurosport i pausen av kampen.
– Så han kan selges nå?
– Ja, hvis det er noen som kommer i dette vinduet og Elba og vi er interessert i det, så kan det absolutt skje. Sånn er det i ett hvert vindu. Men nå har han scoret i dag, så kanskje vi må sette den litt på vent og se hva som skjer fremover, smiler han.
– Har det vært noe konkret på han dette vinduet?
– Jo, det har vært.. Det som er i markedet nå, er veldig mange som undersøker og spør, men det er veldig få konkrete ting som vi har føling på, men Elba er faktisk en av de som vi har hatt noe mer konkret på enn bare forespørsler. Vi får se hva som skjer fremover, vi håper jo at Elba skal forlenge med oss.
Se hele intervjuet med Tore Andersen her. Saken fortsetter under:

Utelukker ikke Rashani-exit de neste ukene: – Kan absolutt skje

Etter kampen sa Rashani dette om å forlate Odd i dette vinduet.
– Nei, jeg har ikke tenkt til det. Jeg har sagt hele tiden at jeg forholder meg til kontrakten min og den er ut året. så skal jeg ha fokus hvert fall ut året her, så vet man ikke hva som skjer i fotball. for det har man erfart 100 ganger at det snur fort, men jeg trives veldig bra. Vi har noe fryktelig godt på gang med Nornes og co. så det er veldig gøy å være med, sa han.

Stabæk midt på tabellen

Med knappe kvarteret igjen av kampen, økte Odd ledelsen mot Stabæk. Espen Ruud, i sin kamp nummer 300, smalt til og ballen gikk i mål bak Sandberg, målgivende var første målscorer Rashani.
Flere mål ble det ikke og Odd henger med i medaljekampen med like mange poeng som Molde på andrekamp, mens Rosenborg og Vålerenga har 32 poeng.
Stabæk ligger midt på tabellen med 22 poeng. Stabæk-trener Janne Jönsson sa han ikke var fornøyd med første omgang og i at han måtte heve stemmen sin litt i garderoben i pausen.
– Ja, jeg måtte gjøre det da, men ikke så voldsomt. Men andre omgang var bedre, det synes jeg, sa Jönsson.
Neste kamp for Stabæk er mot Start søndag 27. september kl. 18.00, mens Odd møter Haugesund. Kampene kan du se på Dplay.
Se høydepunktene her:

Se høydepunktene: Ruud og Rashani med scoringer i seier mot Stabæk

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37