Etter en svak 2019-sesong med mye kritikk fikk Viljar Myhra likevel tillit fra start til årets sesong for Strømsgodset, noe som så langt har gitt god uttelling for Drammenslaget.
– Jeg synes det er helt konge. At jeg får et par redninger er bare deilig, sa Myhra i et intervju etter torsdagens 3-2-seier borte mot Sarpsborg 08.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Se hele intervjuet med Viljar Myhra her. Saken fortsetter under videoen:

Mener lagkulturen er nøkkelen til målpoeng

Svarer på kritikken

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson meldte i mars at han var usikker på om 23-åringen ville klare å prestere i årets sesong etter presset fra 2019-sesongen. og har selv vært en kritiker til Myhras tidligere prestasjoner. I årets første tre runder derimot holdt Godset-keeperen først nullen i en kamp mot Odd og rettet deretter opp i Jonssons tvil med en strafferedning og flere viktige redninger på tampen av torsdagens kamp mot Sarpsborg 08. Noe som skulle vise seg å bli skjebnesvangert for bortelaget som til slutt sikret seier.
– Kjempe deilig. Jeg er vel det største problemet i klubben har jeg sett på Eurosport, så jeg prøver bare å gjøre så godt jeg kan egentlig, fortsatte Myhra.
I en Twitter-melding under onsdagens oppgjør blir nettopp Viljar Myhra nevnt av Joacim Jonsson, som også innrømmer at han har vært en av kritikerne som ikke har vært imponert over til Godset-keeperen tidligere.
– Viljar Myhra svarer kritikerne idag!, skrev han på sin Twitter-profil, men påpekte også at kritikken han selv hadde utdelt var i «aller høyeste grad berettiget».

– Deilig å se på

Godset-trener Henrik Pedersen har full tillitt til sin keeper og påpeker at vi først og fremst må sette mennesket først.
– Han er utrolig viktig for oss, sa Pedersen til Eurosport etter torsdagens kamp.
– Viljar har hatt en lang tid for han har fått mye hets, og nå tror jeg at han er inne i et miljø hvor vi har tillit til han. Nå vokser han stille og rolig og det er deilig å se på, fortsatte Pedersen.
Og nettopp lagmiljøet tror Myhra selv er bakgrunnen for årets gode start.
– Vi har fått en god start poengmessig, spillermessig kan det bli mye bedre. Det er den innsatsen vi har i bånn, den kulturen vi har i laget nå og den blir det poeng av, sa han til Eurosport.
Se hele intervjuet med Henrik Pedersen under.

Svarer på kritikk om egen keeper: – Mennesket kommer alltid først

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08