• Eliteserien ruller i gang igjen på onsdag. Lad opp til Eliteserie-runden med Fotball Direkte på eurosport Norge og Dplay fra kl. 17 - sikre deg tilgang her!
– Det er helt sinnsykt. Jeg er så lei av norske dommerne. Det er så unødvendig av dommeren å gi det gule kortet i den første situasjonen, der det regelrett er en kamp om ballen.
De sa en frustert Åge Hareide i pauseintervjuet med Eurosport under kampen mellom Rosenborg og Vålerenga i Oslo mandag kveld, der RBK-treneren fikk spørsmål om hvordan han oppfattet Dino Islamovic sitt første gule kort.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Dommer Sigurd Smehus Kringstad deler sin oppfatning av situasjonen etter kampslutt – en kamp som endte med en sterk 1-0-seier til hovedstadslaget.
– Når han får det første gule kortet, så er det den andre situasjonen han er involvert i på kort tid. Han kommer inn med høy fot og strak fot, og for meg er det et gult kort, sier han til Eurosport.
– Det er derfor du er oppe med to fingre?
Yes, da er det de to situasjonene jeg signaliserer for.
Kringstad forteller videre at det andre gule kortet til Islamovic ikke er noe å si på, noe også Hareide var enig i.
Se pauseintervjuet med Hareide her. Saken fortsetter under videoen.

Rasende Hareide: – Helt sinnssykt. Jeg er så lei norske dommere

– Klart frispark utover

Rosenborg-treneren fortsatte å kritisere dommeren etter kampen. Spesielt situasjonen på overtid satte sinnene i kok i RBK-leiren, etter at dommer Kringstad dømte utover like før ballen trillet inn i nettet bak Kristoffer Klaesson – og Rosenborg trodde at de hadde utliknet.
– Vi vet snart ikke hva de dømmer på. Synes dommerne skal være mye klarere i de avgjørende situasjonene, sa Hareide.
Kamplederen forklarer situasjonen slik:
– Jeg blåser frispark utover mot Reitan på bakerste, på måten han blokkerer Bjørdal. Jeg har fullt fokus på situasjonen og jeg mener at det er klart frispark utover, sier Sigurd Smehus Kringstad til Eurosport etter kampslutt.
– Har du fått sett på situasjonen på skjerm?
– Ja, det har jeg, og jeg mener fortsatt at det er et klart frispark utover.
Se intervju med Erlend Dahl Reitan her. Saken fortsetter under videoen.

Her får han vite at han er «synderen»: – Helt latterlig

– Håper han går inn og ser på bildene

Like før både ballen gikk i mål og dommeren blåste for sperretrekket til Reitan, var det flere RBK-spillere som ropte på straffe etter en duell mellom Even Hovland og Ivan Näsberg. Også Hareide var innom denne situasjonen.
– Hvordan oppleverer du kritikken fra Hareide etter kampen?
– Han kom med ganske sterk kritikk på den siste straffesituasjonen, men jeg håper at han kan gå inn og se på bildene, så forstår kanskje folk mer generelt hvorfor jeg velger å blåse der. Jeg har en forståelse av at mange ikke har fått med seg den situasjonen bakerst i feltet, svarer dommeren, før han legger til:
– Håper at når folk ser den, så skaper det en viss nyanse i hvorfor det ikke blir blåst straffe.
Kamplederen har stor forståelse av at kampen betyr mye for begge lag.
– Det er naturlig at det koker på toppene, ettersom det er en viktig kamp for begge lag. Det vet vi. Det er slutten av sesongen, så alle kamper betyr noe for veldig mange lag. Nå skal vi hjem igjen for å øve og trene videre, før vi dundrer på videre.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09