Onsdag meldte 36 år gamle Christian Gauseth, som står oppført med 196 seriekamper for Mjøndalen, at partene ikke hadde blitt enige om en ny kontrakt og at han hadde avsluttet forhandlingene med MIF. Dette bekreftet også trener Vegard Hansen til Discovery.
– Christian har vært en god leder for spillerne. En kulturbærer. En som har vært her i mange år og nesten blitt en insitusjon i klubben. Det er en trist og tung dag for oss som klubb. Jeg merker det på meg selv at det er veldig vemodig. Jeg er personlig lei meg også, sa Hansen da Discovery snakket med han like etter at nyheten ble kjent.
Eliteserien
Returnerer til Vålerenga: – Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves
7 TIMER SIDEN
Det at Gauseth nå ikke fortsetter i Mjøndalen faller ikke i god jord hos supporterne.
Skjærtorsdag var det hengt opp et tydelig budskap på kortsiden av Consto Arena: En legende og kulturbærer kan ikke måles i penger, signer Gauseth. Det er Drammens Tidende som skriver om supportermisnøyen.

– Fortjener en bedre avslutning

Ifølge DT, er det supportergruppa Ultras Dala som har hengt opp banneret, men gruppa ønsker ikke å foreta intervjuer. Mjøndalens supporterklubb 3050 deler imidlertid budskapet til Ultras Dala.
– I mitt hode fortjener han en bedre avslutning enn det han får nå. Christian kan ikke måles i penger, og han er en viktig person for laget, både på og utenfor banen, og for klubben utad, sier Raymond Bakken, leder for 3050, til avisen.
Bakken legger samtidig til grunn at han ikke kjenner til detaljene i forhandlingene, men etterlyser en forklaring på exiten fra klubbens administrasjon.
– Vi håper at klubben kan komme ut og forklare hvorfor han ikke er med videre. Det er forståelig at klubben ikke kan fortelle for mye, men vi hadde håpet de kunne forklart hvorfor det er blitt som det er blitt, for vi synes det er kjipt.
Det er foreløpig ikke kjent hvor Christian Gauseth ønsker å fortsette karrieren, eller om 36-åringen nå velger å legge fotballskoene på hylla.

Fortsatt håp

Til Discovery tidligere denne uken la ikke MIF-trener Vegard Hansen skjul på at det nå blir en utfordring å erstatte den rutinerte kapteinen fra de siste sesongene.
– Det er en utfordring for oss. Vi har vært uten Christian siden vi startet opp igjen i år, han har jo vært operert. Vi har visst at vi ikke har kontrakt med Christian og at det derfor var en mulig utvei, så vi har brukt månedene på å prøve å bygge opp nye ledere, sa Hansen.
– Det har vi også snakket om: «Christian er ikke her akkurat nå, så da må andre steppe opp». Det føler jeg de har gjort. Vi skal nok klare å stable et kaptein- og lederteam på beina uten Christian, fortsatte treneren, og undertreket samtidig at det foreløpig er for tidlig å ta en avgjørelse rundt hvem som blir klubbens neste kaptein.
Til Drammens Tidende svarer Vegard Hansen følgende på spørsmål om det fortsatt er håp om at Mjøndalen og Gauseth kan komme til en enighet.
– Så lenge han ikke har signert for en annen klubb så er han ledig på markedet. Vi får se hva fremtiden bringer, sier MIF-treneren til avisen.
Eliteserien
Bekrefter enighet: Mot norsk overgangsrekord for Glimt
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ble hyllet etter drømmedebut: – Jeg trives best under press
10 TIMER SIDEN