– De tilbød meg en ny kontrakt, men jeg og mitt sparringteam syntes ikke at det var akkurat vi hadde forventet, så da valgte vi heller å vente å se om de kommer med et bedre tilbud, sier Hedenstad Christiansen til Eurosport.
Det går på totalpakka og den økonomiske biten, heller enn det sportslige.
Eliteserien
Se dramaet mellom Lillestrøm-Kristiansund
18 TIMER SIDEN
– Det er nok totalpakka, ja. Vi kom med et krav som absolutt ikke var veldig mye å be om. Så da valgte vi å takke nei til det første tilbudet, sier 20-åringen, som spilte seg til en fast plass på laget som rykket opp til Eliteserien forrige sesong.
Til tross for sin unge alder leverte målvakten med aldersbestemte landskamper mange solide prestasjoner, og holdt også nullen i en rekke kamper.
Hans mange feiringer på tribunen der supporterne skulle ha vært om de ikke hadde vært hjemme på grunn av koronarestriksjoner, og smultringtegnet etter å ha levert 0 baklengs i mange kamper, ble hyllet av fansen utover i sesongen.
Nå er klubben er i dialog med Molde vedrørende en overgang for Alex Craninx, slik Eurosport omtalte lørdag. 25-åringen som har vært andrevalg bak solide Andreas Linde ble ikke med troppen som i dag reiste for å forberede seg til den kommende Europa League-kampen mot Hoffenheim i Spania.
– Da Jo (Coppens) kom i inn i fjor, gjorde det meg bedre. Så jeg håper han også kan være med på å heve treningshverdagen og gjøre meg bedre, med skjerpet konkurranse, sier Fetsund-gutten.
Han forteller om et bra møte med trenerteamet rundt juletider, der de fortalte hva de synes og tenker om sesongen som kommer.
Og ambisjonene til Hedenstad Christiansen er like enkle som de er klare:
– Å bli best mulig og spille flest mulig kamper, selvfølgelig. Jeg ser ikke på det som negativt at vi får inn en eldre og mer rutinert keeper.
Enkelte av klubbens supportere har allerede uttrykt misnøye med at klubben velger å hente inn en ny keeper på lån, når de allerede har to unge, gode målvakter i Christiansen og ett år eldre Emil Gundelach Ødegaard.
– Jeg har sett at noen har skrevet litt og sagt hva de mener mener om det. Jeg synes bare det er morsomt at de engasjerer seg.
LSK-sportssjef Simon Mesfin understreker at det ikke er fordi de ikke har tro på den unge målvaktsduoen, i et intervju med Romerikes Blad.
– Vi ser på Mads og Emil som framtidens keepere, men nå er det et ønske om å få inn en mer voksen keeper som kan komplettere keeperteamet vårt. Konkurransen mellom dem vil være åpen, sier Mesfin til avisen.
Dette er en av mange reaksjoner fra LSK-fansen i sosiale medier:
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde - Tromsø
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Diskuterer ligaens beste spiller: Tre av fire som nevnes er fra Glimt
I GÅR PÅ 11:23