Bjarne Berntsen er ferdig som Viking-trener etter sesongen, ett år før kontrakten hans løp ut.
Styreleder Thor Steinar Sandvik forteller til Eurosport.no at treneren var påtenkt en rolle som sportslig leder og sjef for spillerlogistikk. Viking og Berntsen ble imidlertid aldri enige om dette.
Eliteserien
Nils Arne Eggen er død
4 TIMER SIDEN
– Jeg har følt at dialogen mellom oss har vært ganske grei. Så ble vi uenige om lengden på den nye rollen og kom ikke i land med den, sier Sandvik.
Dermed bestemte Viking-styret onsdag seg for at Berntsen ikke får fortsette etter sesongen. Ifølge styrelederen ønsket Berntsen å ha jobben som sportslig leder lenger enn det ene året klubben ville.
Vi har bedt Bjarne Berntsen om kommentar angående dette. Han har foreløpig ikke svart. Eurosport.no vet imidlertid at han var villig til å gå over i en slik rolle om han fikk minimum to år.
– Jeg følte ikke det var motiverende å gå inn i den rollen når de ikke ønsket å forlenge. Ved det signaliserer de sterkt at jeg ikke var ønsket med videre, sier han til Stavanger Aftenblad.

Skuffet

Da Eurosport.no snakket med Berntsen tidligere torsdag, var det en tydelig skuffet trener som fortalte hvordan han var innstilt på å lede laget neste sesong.
– Jeg hadde lyst til å fortsette. Styret valgte at den beste løsningen var at jeg ikke ble med videre, noe jeg ikke var enig i, sa han og la til:
– Beslutningen respekterer jeg, for det er styret som bestemmer og hvis de mener jeg ikke er riktig mann, så er det greit. Vi er blitt enige om sluttavtale. Når det ikke er tillit fra ledelsen, så blir det sånn. Jeg var ikke enig i beslutningen, men vi er blitt enige om sluttavtale.
Under Berntsen rykket Viking opp igjen i Eliteserien i 2018, før comebacksesongen ble kronet med en knallsterk femteplass og cupgull. Laget styrer mot en solid syvendeplass for øyeblikket.

Presenterer nytt trenerteam fredag

– Bjarne har vært med i tre år og gjort en kjempejobb. Han har ikke bare fått laget til å prestere på banen, men også vært lur og flink og kjøpt spillere, i tillegg til at han har dyrket frem et godt trenerteam. Bjarne har levert på det klubben ønsker. Nå er det kanskje på tide å løfte frem noen unge krefter fra neste sesong. Vi hadde et stort ønske om at Bjarne skulle være med neste år som sportslig leder, men så gikk det ikke helt som styret og klubben ville, sier Sandvik.
Han forteller at klubben foreløpig er i sluttforhandlinger med Berntsens etterfølger. Fredag vil det nye sportslige teamet presenteres på en pressekonferanse klokken ti.
Stavanger Aftenblad erfarte tidligere torsdag at det da vil være Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim som blir nye hovedtrenere. De har vært assistenter i klubben denne sesongen. Ingen av dem har svart på våre henvendelser, men nå får også Eurosport.no opplyst at det er de to som blir hovedtrenere neste sesong.
Sandvik vil imidlertid ikke si noe konkret om hvem som tar over.
– Vår førsteprioritet er å lande det nye teamet og få på plass spillerstallen inn mot neste sesong. Så får vi se etter en fremtidig sportslig leder siden. Det er ikke en prioritet akkurat nå.
Se høydepunktene fra Vikings 2-1-seier mot Sarpsborg 08 sist søndag her:

Se høydepunktene: Ibrahimaj-dobbel da Viking senket Sarpsborg 08

Eliteserien
Følges av RBK og Molde – gir klar beskjed om stopperkometen
16/01/2022 PÅ 16:54
Eliteserien
Stølås-exiten bekreftet: – Kom neppe til å få sentral rolle hos oss
13/01/2022 PÅ 15:12