MJØNDALEN (Eurosport.no):
Når bruntrøyene snakker med media og supportere, er det nesten utelukkende trener Vegard Hansen, sportssjef André Nevstad eller kaptein Christian Gauseth som uttaler seg. Nå forteller styreleder i klubben, Trond Stabekk, om hvordan MIF-ledelsen takler den voldsomme motgangen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Vi står sammen om de utfordringene vi har. Akkurat nå er det veldig krevende for alle. Samtidig er vi klubben med det laveste budsjettet i ligaen og akkurat der alle andre forventet at vi skulle ligge. Det viktigste for oss er å stå sammen for å løse det. Det handler om gode og åpne diskusjoner, og det er der vi har fokus.
– Hva er temaene på styremøtene om dagen?
– Temaene er som vanlig en status om situasjonen, økonomi og å diskutere hvordan vi kan hjelpe både Vegard, André og spillerne fra våre roller. Det er helt vanlig.
– Har Hansens rolle som hovedtrener vært diskutert på noe tidspunkt?
– Nei.
– Hvorfor ikke?
– Mest fordi at det ikke er et tema for å løse situasjonen. For oss i Mjøndalen er ikke det et virkemiddel å ta i bruk.

– Handler ikke om å frede

12 tap på 15 kamper kan diskutabelt være nok til å, om ikke felle, hvert fall sette en treners jobb i fare i de fleste klubber. Men på spørsmål om Vegard Hansen er fredet i Mjøndalen, sier styrelederen følgende:
– For meg så handler det ikke om å være fredet eller ikke. Det handler mer om å ha felles mål og å stå sammen i medgang og motgang, sier han og fortsetter:
– Det er ikke noe tema, og det blir bare en spekulasjon jeg ikke ønsker å gå noe dypere inn i.
– Slik den moderne fotballen er, ville vel kanskje Vegard Hansen vanligvis sittet utrygt nå?
– Hvordan andre klubber løser denne typen situasjoner får være opp til dem. Vi ser heller mot spillergruppa og å få ut maksimalt av dem.
Stabekk stiller seg fullt og helt bak Mjøndalens hovedtrener.
– Han har energien, pågangsmotet og det som skal til for å ta hånd om utfordringen, og det er egentlig det eneste som betyr noe for oss.

– Jeg gir meg ikke

Hovedpersonen selv virker trygg på egen stilling, samtidig som han ikke legger seg voldsomt mye opp i det hele.
– Jeg har hatt mange oppgaver i denne klubben opp gjennom åra, men jeg har aldri hatt noe særlig med sparking og ansetting av trenere på A-laget å gjøre.
– Posisjonen min har vært forholdsvis sterk med tanke på historikken min i den klubben her. Jeg har vært med her og bygd opp hele klubben i 15 år nå.
Det er helt uaktuelt å trekke seg fra jobben slik ståa er nå, forteller han til Eurosport.no etter trening på Consto Arena.
– Jeg har sagt at jeg ikke trekker meg, for jeg føler vi har masse uforløst og et godt trenerteam her. Vi er inne i en blindgate nå, og det er mitt hovedansvar. Men jeg er ikke en type som gir meg.
– Jeg kommer jo ikke til å være i Mjøndalen i evig tid. Hvis styret føler de må diskutere min posisjon, så er det deres mandat, sier han.
– Tror du at jobbsikkerheten din i Mjøndalen snakkes om?
– Jeg vet at min rolle ikke har blitt diskutert på styremøter, for der er jeg stort sett. Hva styremedlemmer diskuterer seg mellom vet jeg ikke, men jeg har ikke fått inntrykk av at det har vært noe tema. Egentlig tvert i mot, jeg fikk en støttende melding etter Sarpsborg-kampen av formannen i styret.

Får støtte av sportssjefen

Sportssjef André Nevstad, som er tilstede på alle styremøter, tar treneren i forsvar og forteller at det å peke finger på enkelte ikke er kulturen man prøver å skape i Mjøndalen.
– Mjøndalen har under Vegard Hansen vært i utvikling stort sett hele tiden gjennom de 15 siste årene. Han lever for Mjøndalen og bryr seg virkelig. Når vi møter motgang så er ikke dette ene og alene grunnet én person. Det er flere som må ta den støyten, meg selv inkludert.
– Vi er ikke opptatte av å bytte ut én eller to av oss for å snu på situasjonen. Det er ikke der fokuset er lagt nå. Enkeltpersoner har ikke vært diskutert som mulig årsak til at vi ligger der vi ligger.
Dette mente Indre Bane-panelet for tre uker siden:

Kan Mjøndalen-treneren få sparken? Her er Indre Banes konklusjon

Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22